Zirveden, Olympos Gazozuna Bisiklet Kapışması Sona Erdi

Down Olympos Gazozuna Bisiklet Kapışması 2016' adıyla düzenlenen Enduro bisiklet yarışları sona erdi. 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı zirvesinden başlayan mücadele renkli görüntülere ve çekişmeli yarışlara sahne oldu.

Sea to Sky enduro motosiklet yarışlarının ardından bu kez Enduro bisiklet yarışlarına ev sahipliği yaptı. Down Olympos Dağ Bisiklet Yarışı’na 1’i kadın 130 sporcu katıldı. Çamlıca Gazozu sponsorluğunda Kemer Belediyesinin katkıları ile 'Down Olympos Gazozuna Bisiklet Kapışması' adıyla düzenlenen Enduro bisiklet yarışması kapsamında bisikletçiler, Tahtalı Dağı zirvesinden başlayıp 29 kilometrelik 4 ayrı parkurdan oluşan etapta mücadele etti. Yarışın ilk startını Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül verdi. Yarışmacılar Tahtalı Dağı zirvesinde zaman zaman bulutlu havada başladıkları yarışta aşağı indikçe sisle mücadele etti.

Yarıştaki 4 ayrı özel etabı 30 dakika 24 saniyelik derecesiyle Emre Arıkan birinci tamamladı. 30 dakika 34 saniye ile İsmail Mutlu Demir ikinci, 31 dakika 5 saniye ile Dinçer Ünsal ise üçüncü oldu. Yarışın tek kadın sporcusu Asuman Burcu Balcı ise parkuru 53 dakika 10 saniyede tamamladı.
Dereceye giren sporculara düzenlenen ödül töreni ile kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.