YÖRÜKLERİN GÖÇ YOLLARI ARTIK TEKNOLOJİ İLE KATEDİLECEK

YÖRÜKLERİN GÖÇ YOLLARI ARTIK TEKNOLOJİ İLE KATEDİLECEK

Antalya’nın Kemer ilçesinde 2013 yılında dönemin Kemer Kaymakamı önderliğinde düzenlenen, Yerli ve yabancı turistler için yürüyüş parkuru haline getirilen yörükler tarafından göç yolu olarak kullanılan patikalar, belediyemiz ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfının (KETAV) ortak çalışmalarıyla artık teknoloji kullanılarak kat edilecek.

Dünyaca ünlü Likya Yolu’nun 100 kilometrelik alanın içinde bulunduğu, birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kemer’de, 2013 yılında dönemin Kemer Kaymakamı Bayramali Köse önderliğinde bölgede Likya yolunun dışında eskiden yörükler tarafından göç yolu olarak kullanılan patikalardan oluşan 23 adet 200 km’nin üzerinde yürüyüş parkuru turizme kazandırılmıştı.

O dönemden sonra proje Türkiye genelinde birçok bölgeye örnek olmuş ve aynı zamanda bölgede yürüyüş turizminin gelişmesine de katkı sağlamıştı.

KEMER YÜRÜYÜŞ PARKURLARINA YENİ TEKNOLOJİK ALTYAPI

Gelişen teknoloji ile artık akıllı telefon uygulamaları doğa sporları meraklılarına birçok kolaylıklar sunuyor. Bu bağlamda belediyemiz tarafından Kemer Yürüyüş Parkurlarına bu yeni teknolojik alt yapı kazandırılarak, QR kod uygulaması ile istenilen rotanın GPS kaydını akıllı telefon yada GPS cihazına indirilmek kaydı ile parkurların başlangıç noktalarını bulma ve güzergah üzerinde kolaylıkla GPS izlerini takip ederek güvenli bir şekilde yürüme imkan sağlıyor.

Hazırlanan yeni Kemer Yürüyüş Parkurları harita broşür çalışması sayesinde Kemer’de yürüyüşler artık daha kolay ve daha güvenli hale getirildi.

KEMER’DE 300 GÜN GÜNEŞ, 300 GÜN YÜRÜYÜŞ KEYFİ

Doğa severlerin Kemer kent merkezinin yanı başından başlayan parkurlarla eşsiz Akdeniz manzarası eşliğinde yürüyüş imkanı sunan parkurlarda yılın her mevsimi yürüyüş yapmak mümkün. Kemer deniz seviyesinden başlayıp Beydağlarının karlı zirvesine kadar uzanan parkurlar Batı Antalya’nın tüm ihtişamını gözler önüne seriyor.

KEMER ARTIK DOĞA ODAKLI TURİZMDE ÖN PLANDA OLACAK

Belediye Başkanımız ve aynı zamanda KETAV Başkanı da olan Necati Topaloğlu, çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Kemer olarak turizm yarın başlayacak gibi çalışmalarımızı hızla ve umutla devam ettiriyoruz. Yetkililer tarafından ülkemizin bayram sonu itibari ile normalleşeceği ve turizm faaliyetlerinin de açılacağı öngörülüyor. Artık turizm de daha çok doğa odaklı tatilin tercih edileceğini düşünüyoruz ve bu bağlamda Kemer diğer turizm destinasyonlarından bir adım öne çıkıyor.

Kemer eşsiz doğasının yanında doğa aktiviteleri için birçok altyapıya da sahip, bölgemizden geçen tarihi Likya yolu, Kemer Beydağları yürüyüş parkurları ile Kemer bisiklet rotaları spor ve doğa tutkunları için eşsiz aktivite alanları sunuyor. Akdeniz’in mavi koyları ve yeşilin her tonuna sahip Beydağları içerisindeki Kemer, doğada tatilin tek adresi olacaktır.” dedi.

ARTIK KİTLESEL TURİZMDEN EKO TURİZME GEÇİŞ YAPILIYOR

Kemer Yürüyüş Parkurları ve Bisiklet Rotaları Proje Koordinatörü Ömer Nizam ise “Evde kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde daha çok doğada olmak istediğimiz günleri yaşıyoruz. Turizme, bu yıl itibari ile kitlesel turizmden Eko Turizme yani sürdürülebilir turizme doğru büyük bir eksen kayması göreceğiz. Turizmin bu çeşidine birçok turizm bölgesi hazır değil ya da böyle bir alt yapıları da yok. Kemer olarak Eko Turizm faaliyetleri için Kemer Belediye Başkanımız Sayın Necati Topaloğlu’nun destekleri ile yeni projeler geliştirirken, mevcut projelerinde teknolojik güncelleme çalışmalarını tamamladık. Kemer Yürüyüş Parkurları ile Kemer Bölgesinde bulunan Likya yolu rotalarının QR kod uygulaması ile birlikte GPS kayıtlarının kolaylıkla indirebilmesi ve güvenli bir şekilde yürüyüşlerin yapılabilmesi amacıyla yeni bir harita broşür çalışması hazırladık. Bu yaz tüm doğaseverleri Kemer’i ve Beydağlarını keşfetmeye bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.