VATAN SİZE MİNNETTARDIR

70413719_1217403651780880_6247050968781815808_o

VATAN SİZE MİNNETTARDIR

Belediye Başkan Vekilimiz İsmail Aka, 19 Eylül Gazileri Anma günü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Belediye Başkan Vekilimiz İsmail Aka, İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç, meclis üyemiz Ramazan Kal, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İrfan Dağcı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Sakarya meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü gazilik ve mareşallik ünvanı verildiğini hatırlattı.

Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla aziz vatanın bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı can vermeye hazır olduklarını belirten Dağcı, “Şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış askerdir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarız.” diye konuştu.

Gazi Mehmet Çoban ise vatan için kanını veren tüm gazilerin gününü kutladı.

Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okumasıyla sona erdi.