Ulaşım Belediyeden Tarama KETEM’den

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Muratpaşa Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) gitmek isteyen vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti veriyor.

Kemer Belediyesi ile Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Kemerli vatandaşlara ücretsiz kanser taraması yapılıyor.

ULAŞIM VE TARAMA ÜCRETSİZ
Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 0 242 814 15 03 (dâhili 2508) telefonunu arayarak kayıt yaptıran vatandaşlar, ücretsiz olarak Muratpaşa Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürülüyor. Burada taramayı ücretsiz olarak yaptıran vatandaşlar 20 gün sonra sonuç belli olduğunda yeniden Antalya’ya taşınıyor

RİSKLİ YAŞ GRUPLARI
Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kanserde erken teşhisin hayat kurtaracağı kaydedilerek; 40-69 yaş grubu kadınların meme kanseri, 30-65 yaş grubu kadınların serviks(rahim ağzı) kanseri ve 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerin Kolon(kalın bağırsak) kanseri taraması yaptırmalarının yararlı olacağı belirtildi.