UKRAYNA ANTALYA KONSOLOSU KHOMENKO’DAN SICAK ZİYARET

1

UKRAYNA ANTALYA KONSOLOSU KHOMENKO’DAN SICAK ZİYARET

Ukrayna Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

Belediye Başkanımız Topaloğlu, Lviv ziyaretinde çok iyi ağırlandıklarını belirterek, kibar davranışlarından dolayı Konsolos Khomenko’ya teşekkürlerini iletti.

Khomenko, Türkiye’nin son dönemde yaşadığı acı kayıplardan dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Şehitlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz, yaşanan bu durumdan dolayı Türk halkına sabırlar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Görüşmenin devamında Suriye meselesinin üzerinde görüşen ikilinin gündeminde, tüm dünyayı etkisi altına almış olan korona virüsü ve bunun turizme olacak etkileri de yer aldı.

Konsolos Khomenko, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanılan ve tüm halkı etkisi altına alan savaşta ölen Ukraynalı vatandaşların çocuklarının Kemer’de bir hafta süresince kalmalarını rica etti.

Başkanımız Topaloğlu, konsolos Khomenko’nun bu talebi üzerine, "Savaşlar son çare olmalı, aradaki problemlerin diplomasi ve karşılıklı görüşmeleri ile çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaşananları görüyoruz, savaşlarda mağdur olan küçük çocuklara şahit oluyoruz buna en kısa zamanda çözüm bulunmalı. Biz geleceğin teminatı olan çocuklarımıza çok değer veriyoruz ve Ukrayna’daki savaşta hayatını kaybetmiş vatandaşların çocuklarını da her zaman Kemer’de ağırlamaktan mutluluk duyarız." ifadelerine yer verdi.

Konsolos Khomenko, ziyarette, misafirperverliklerinden dolayı Başkanımız Topaloğlu’na teşekkür etti.

23

Ziyaret sonrası Başkanımız Topaloğlu, Konsolos Khonemko’ya Kemer’in bir tablosunu hediye ederken, Khomenko da Başkanımız Topaloğlu'na Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı konu alan bir kitap hediye etti.