Ukrayna Antalya Konsolosu Khomenko, Başkanımız Topaloğlu’nu ziyaret etti

67910555_1180871492100763_5374892339602915328_o_1180871485434097Ukrayna Antalya Konsolosu Khomenko, Başkanımız Topaloğlu’nu ziyaret etti

Ukrayna Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.
Konsolos Khomenko, ziyarette, misafirperverliklerinden dolayı Başkanımız Topaloğlu,na teşekkür ederek, Kemer’in Ukrayna ile olan ilişkilerinden çok memnun olduklarının altını çizdi.
Kemer’de tatil yapan Ukraynalılardan kendilerine gösterilen misafirperverlikten ve ilgiden dolayı olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Khomenko, “Ukrayna’da özellikle sağlık turizmi ve sularıyla ünlü Truskavets isimli bir şehir var. Burası Kemer ile kardeş şehir olmak istiyor. Yılda yaklaşık 250 bin turist ağırlıyor. Çok güzel bir şehir. Sizi burada görmek istiyoruz. 24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü. Sizi de bekliyoruz.” dedi.

Savaş mağdurlarının aileleri Kemer’de tatil yapma imkanı elde ediyor

Khomenko, Ukrayna’nın Rusya ile devam eden savaşta yaralanan ve ölen Ukraynalıların ailelerinin Kemer’de tatil yaptığını anlatarak, “Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile devam eden savaşta ölen ve yaralanan yaklaşık 300 Ukraynalının ailelerini Kemer’de tatile gönderiyor. Ekim ayında da 100 kişi Göynük’te tatil yapmaya gelecek. Bu tatilde konser vermeyi de düşünüyoruz. Hatta, Ukrayna Büyükelçisi de gelebilir. Sizi de davet ediyoruz. Bize ve Ukraynalı misafirlere karşı gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Başkanımız Topaloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2008’den bu yana Yuzhniy ile kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, Ukrayna vatandaşlarını Kemer’de ağırlamaktan dolayı her zaman mutluluk duyduklarını kaydetti.
Ukraynalıların Antalya ve Kemer’i çok sevdiklerini bildiklerine değinen Başkanımız Topaloğlu, “Geçen sene Antalya’ya yaklaşık 750 bin Ukraynalı misafirimiz gelmiş. Biz Ukraynalı misafirlerimize önem veriyoruz. Onlar Kemer’i ikinci vatanları gibi görüyor. Kemer’deki deniz, kum ve güneşin yanı sıra doğa, spor, sağlık gibi alternatif turizm olanaklarının farkındalar. Bu yüzden Kemer’i çok tercih ediyorlar. Kendilerini her zaman Kemer’de ağırlamaktan mutluluk duyarız.” ifadelerine yer verdi.
Başkanımız Topaloğlu, Kemer ile kardeş şehir olmak isteyen Truskavets şehri ile gerekli yazışmaların yapılacağını ve meclis gündeminde değerlendireceklerini sözlerine ekledi.
Ziyaret sonrası Başkanımız Topaloğlu, Konsolos Khonemko’ya Kemer’in Tekirova Mahallesi’nin bir tablosunu hediye ederken, Khomenko da Başkanımız Topaloğlu'na Ukrayna’ya özel çeşitli hediyeler verdi.