Türkiye'nin İlk Dağ Bisikleti Rallisi Kemer'de

TRANS TAURUS etkinliği dağ bisikleti yarışlarına yeni bir soluk getirerek Türkiye’de oldukça yeni olan etap yarış formatında yapılan ilk etkinliklerden birisi olarak Antalya Kemer bölgesinde 4-5-6 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
3 gün boyunca Toros dağlarının eşsiz manzarası eşliğinde sporcular,190 km’lik parkurda kondisyon ve dayanıklılıklarını test edecekler.
Kemer Kaymakamlığı himayesinde Kemer Belediyesinin destekleri, Kron Bisikletleri, RedBull Türkiye, Nissan Türkiye, Enduro Bike ve İzmir Bisiklet sponsorluğunda yapılacak etkinlikte, etaplar Kemer’den start alıp, Kemer’de bitecek ve üç gün üç farklı etaba sahip olacak.
Kemer Bölgesinin turizm potansiyeli ve aynı zamanda eşsiz coğrafyası sayesinde şehrin hemen yanı başından başlayan Torosların batı uzantısı Beydağlarında uzun tırmanışlar, inanılmaz Akdeniz manzaraları ve adrenalin dolu uzun inişlerle parkurda sporcular dağ bisikleti keyfini yaşayacak.
Torosların tüm dokusunu unutulmaz anılarla deneyimleyecek katılımcılar, 3 gün boyunca zorlu etaplarda ter döküyor olacaklar.
Organizasyonun ilk yılında böylesine zorlu bir yarış için yabancı sporcularında ilgi gösterdiği etkinlikte 56 Türk Sporcu, 12 Rusya, 2 İsrail, 1 İngiliz ve 1’de Almanya’dan sporcular kayıt yaptırırken, gelecek yıllar için uluslararası katılım için umut verdi.
Türkiye’de bu formatta gerçekleştirilen ilk etkinliklerden birisi olma özelliğine sahip organizasyonda sporcular 3 gün oyunca 3 farklı zorlu etapta bu yıl Toros Dağlarının batı uzantısı Beydağlarında dayanıklılıklarını test edecekler.
Katılımcılar Torosların yaylalarını ve orman yollarını geçerken bölgenin eşsiz coğrafyasında unutulmaz bir serüvenin parçası olacaklar.