TOZU DUMANA KATTILAR

TOZU DUMANA KATTILAR

ürkiye Enduro ve ATV Şampiyonası 3. Ayak yarışları, sıralama turları ile başladı.

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nun, Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda damalı bayrağı sallamasıyla başlayan magazin startı sonrası sporcular, Kuzdere Mahallesi’ndeki parkurda sıralama turlarını koştu. Magazin startına Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül de eşlik etti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun yarış takviminde yer alan yarışlar, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından, belediyemiz ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destekleriyle düzenleniyor. Yarışlara, 43 motosiklet, 13 de ATV sporcusu katılıyor.

Zorlu parkurda yarın yapılacak yarışlar öncesinde dereceye girebilmek için mücadele eden sporcular, kayaların, tahta kütüklerin, lastiklerin ve kum tepelerin üzerinden geçti.

Sıralama turlarında çamurlu zeminlerden geçerken zaman zaman zorlanan sporcular, dereceye girebilmek için kıyasıyla mücadele etti.

Yarışlarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, yarışların Kemer’de düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Başkanımız Topaloğlu, Kemer’in Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Kemer’de sadece deniz, kum ve güneş yok. Spor turizminde de Kemer en ön sıralarda yer alıyor. Uluslararası olarak düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, bunun bir örneğidir. Şimdi ise Türkiye Şampiyonasının 3. Ayak yarışlarını yapıyoruz. Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Kemer, artık, kültür, sanat ve spor turizmi ile de anılacak. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Yarışa katılan tüm sporculara başarılar diliyorum.

KEMK Başkanı Semih Özdemir ise yarın yapılacak olan yarışlar öncesinde sıralama turlarında sporcuların kıyasıya mücadele ettiğini belirterek, desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na teşekkür etti.