Sualtı Arkeoloji Müzesi, Kemer’in simgelerinden biri olacak

66491670_1166274900227089_2840616615668613120_o_1166274896893756Sualtı Arkeoloji Müzesi, Kemer’in simgelerinden biri olacak

Kemer Tanıtım Vakfı’nın (KETAV) aylık toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanan Akdeniz Sualtı Arkeoloji Müzesi ile ilgili son durumlar ele alındı.

KETAV Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nun ev sahipliğinde Göynük Mirage Park Otel’de düzenlenen toplantıya, Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe’nin yanı sıra Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez ile kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ve bölge turizmcileri katıldı.

Turizmciler görüşlerini ve önerilerini sunarken, Kaymakam Hüseyin Karameşe de, heyecanla projenin gerçekleşmesi adına yola devam ettiklerini söyledi.

Toplantıda konuşma yapan KETAV ve Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, “Bölgede turizmin gelişmesi adına gerçekleştirilecek her türlü turizm yatırımında üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Kemer’e bu şekilde katkı sağlayacak her türlü faaliyette ve projede belediye olarak katkımız olsun isteriz. En kısa sürede daha güzel projelerin de Kemer’de hayata geçirilmesi için gerekli bütün kurumlarla iş birliği içerisinde olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yapılması düşünülen Kemer Akdeniz Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin mimari projesini hazırlayan Ahmet Burçin Gürbüz de projede gelinen son durumu katılımcılar ile paylaştı.

Katılımcıların öneri ve düşüncelerini alan Gürbüz, “Bu binanın Sualtı Arkeoloji binası olarak tasarlanmış Hollanda ve Amerika’da iki benzeri var. Bu proje hayata geçtiğinde Kemer’e çok büyük katkı sağlayacak ve Kemer’in simgesi olacak.” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Kemer Sualtı Araştırma Merkezi tarafından yapılan sualtı kazılarında Batı Akdeniz'de Tunç Çağı'na ait, MÖ 1600 yılından kalma olduğu tahmin edilen dünyanın en eski batığının bulunmasıyla birlikte Kemer'in vizyonu da değişmişti.

İçerisinde bu batık da dahil üç batık ile sualtı arkeoloji eserlerinin sergileneceği Müze projesi Kemer kent merkezinde, denizin kıyısında kazısı devam eden İdyros Antik Kenti'nin içerisindeki bin 800 metrekarelik alanı kapsayacak 3'üncü derece sit alanında kurulacak.