SEA TO SKY ENDURO MOTOSİKLET YARIŞLARI DAĞ ETABIYLA SONA ERDİ

70937964_1225140271007218_5531145801041969152_o

SEA TO SKY ENDURO MOTOSİKLET YARIŞLARI DAĞ ETABIYLA SONA ERDİ

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, dağ etabıyla sona erdi.

Yarışların son gününde yapılan dağ etabını, İspanyol Mario Roman kazandı. İkinci sırayı Güney Afrikalı Wade Young elde ederken, İngiliz Graham Jarvis ise üçüncü oldu.

Belediyemiz destekleriyle Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından düzenlenen yarışlara bu yıl 28 ülkeden 260 sporcu katıldı.

Çamyuva sahilinden başlayan dağ etabında sporcular, Ağva Deresinden geçerek Kesme Boğazı mevkisindeki kanyona geldi. Su birikintilerinin, kütüklerin, tahta köprülerin ve patikalardan geçen sporcular zaman zaman zor anlar yaşadı.

71852870_1225140154340563_7540307617797636096_n

Dağ etabının zorluğunu bilen sporcular, dik yamaçlardan çıkarken bazen düştü bazen de zorlandı.

Ormanlık ve dağlık alanlardan son hızla geçmeye çalışan sporcular, Çukur Yayla üzerinden 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine ulaşmaya çalıştı.

Tahtalı Dağı’nın zirvesinde adeta görsel şölen yapan sporcular, zirveye ulaşmanın sevincini yaşadı.

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından olan Kemer’in tanıtımına büyük katkı sağlayan yarışları izleyen yerli ve yabancı bazı misafirler, sporcuları cep telefonlarıyla görüntüledi.

Yarış sonrası zirvede ödül töreni düzenlendi. Törene, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, Başkan Yardımcımız Emin Gül, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir ve davetliler katıldı.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç ve Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu verdi.

Vali Yardımcısı Ateş, yaptığı konuşmasında, Antalya’nın deniz, kum ve güneşin yanı sıra doğa ve motor sporlarına da uygun bir şehir olduğunu söyledi.

71021591_2061770073925146_3623018438475120640_o

Alternatif turizm anlamında doğa sporlarına önem verdiklerini ifade eden Ateş, “Çok başarılı bir organizasyon oldu. Kemer’in güzellikleri zaten belli. Bir anlamda da Kemer’in tanıtımına katkı sağlanmış olundu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Dayanç da heyecan ve adrenalin dolu bir organizasyon olduğunu belirterek, “Yarışların Kemer’e katkı sağladığından eminim. Başarılı bir iş oldu. Emeği geçenlere ve yarışlara destek verenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkanımız Topaloğlu ise yarışların muhteşem geçtiğine değinerek, “Aslında anlatmaya gerek yok. Her şey ortada. Sporcular, yarışı izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Yarışlar, Kemer için büyük bir tanıtım oldu. Bundan sonraki yarışlar daha güzel olacaktır. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu.

Dağ etabının galibi İspanyol Mario Roman da yarışı kazanmak için çok çalıştığını ve emeklerinin karşılığını aldığı için mutlu olduğunu kaydetti.