Sea to Sky 2365 Metrede Tanıtıldı

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen denizden başlayan ve gökyüzüne uzanan Reb Bull Sea to Sky, 2365 metre de Tahtalı dağının zirvesinde bulunan Olympos Teleferikte bir çok basın mensubunun katılımı ile düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.
Toplantıya Kemer Kaymakamı Mustafa Cihan Feslihan , Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, motosiklet sürücülerinden Jonny Walker, Graham Jarvis ve diğer motosiklet sürücüleri ile çok sayıda basın mensubu katılımı ile gerçekleşti.
Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir basın toplantısında etapları anlattı ve Türkiye’nin tek uluslar arası motosiklet yarışı olan Red Bull Sea to Sky’ın bu sene diğer senelere oranla çok daha büyük bir katılım ile gerçekleşeceğini belirtti. Özdemir; “Geçen yıl organizasyonumuzu tamamladıktan sonra bu yıl için çalışmalarımız hızlandırmıştık bununda meyvelerini alıyoruz. Gerek etapla gerek katılım sayısıyla alakalı. Şuanda 370 kaydımız var 110 Türk yarışçı ve diğer kalan kısmı 33 ülke vatandaşı bu bizim için mutlu verici sonuç her yıl katılım sayısında ve organizasyona olan ilginin yükseldiğinin farkındayız.Bunun olması için gereken gayreti çabayı kulübümüz destekçilerimiz Kemer belediyesi sponsorlarımız ve diğer destekçilerimiz ile devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül Kemer’in Enduro yarışlarında bir marka haline geldiğini belirtti. Tanıtım reklamlarına değinen Başkan Gül; Bölgemizin iyi tanıtımı reklamı yapıldı 24 milyon izlendiği video kayıtlarının bölgedeki otellerin bu işe biraz daha katkı sağlamalarını rica ediyoruz. Böyle reklamı ne turizm fuarında herhangi bir tanıtımda bu kadar fazla tanıtım yapma imkanımız yok. Çünkü; dünya çapında sevilen bir spor olduğu için. Bir gazetede deki okuduğu yazından da bahseden Başkan Gül Geçen bir gazetede okuyordum, bütün büyük takımlar transfer yapıyor ama en iyi tanıtıma bakıldığı zaman en iyi tanıtımı Antalyaspor yapmış. Bir futbolcunun gelmesiyle 4 bin kusur kere Antalya’nın reklamı yurtdışında izleniyor. Bunun içinde Kemer Enduro Motosiklet Kulübüne, ana sponsorumuz Red Bull’a, yine sponsorlarımızdan Olympos Teleferik’e verdikleri desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.
Motosiklet sürücülerinden Graham Jarvis yaptığı konuşmada; Ekibimle birlikte bu Türkiye ekibi ve Kemer Enduro kulübünü destelemek üzere bulunmaktayız. Her yıl daha profesyonelleşiyoruz ve gelişiyoruz kendimizi de geliştiriyoruz. Uluslararası yarışçı sayısını ve katılımcı sayısını artırdık Geçen sene yaklaşık 220 katılımcımız vardı bu sene 300 den fazla katılımcı var yaklaşık yüzde 30’luk bir artış sağladık. Bu yarışın başarılı olmasının nedeni hem zorlu bir Endro yarışı hem de yarışçılar için büyük bir eğlence barındıran bir etkinlik. Dedi
Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü; “Bundan önceki yıllarada süren desteklerimiz bu yıl ile 6’ncı Senesini dolduracak umarım daha bir çok yıl ortak çalışma imkanı yakalarız. Doğaya zarar vermeyecek her türlü etkinliğe ve spora destek oluruz” dedi.
Basın toplantısının ardından yaklaşık 6-7 kadar yarışmacı Tahtalı dağının zirvesinde kısa bir parkur şovu düzenlediler.