SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM VERİYORUZ

69289627_1202217879966124_8352056694439673856_o_1202217873299458

SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM VERİYORUZ

Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül, Ressam Nilsu Çekmen’in resim sergisi açılışına katıldı.

Belediye binamızda yapılan 18. yüzyıl minyatür sanatlarını yansıtan resimler açılışına, Başkan Yardımcımız Emin Gül’ün yanı sıra, Ressam Nilsu Çekmen, Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği FİLİZ Başkanı Yana Balta, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Yardımcımız Gül ve katılımcılar, guaj boya tekniği ile Türk minyatür sanatından örneklerin sergilendiği serginin açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar daha sonra sergi alanını gezdi.
Ressam Çekmen, 18. Yüzyıl da yaygın olarak yapılan minyatür resimlerinden yola çıkarak yaptığı eserleri hakkında Başkan Yardımcımız Gül ve katılımcılara bilgiler verdi.

Başkan Yardımcımız Gül, yaptığı açıklamada, “Yapılan iş gerçekten takdire şayan. Resimler muazzam. Büyük emek ve çaba gösterildiği belli. Ressam Nilsu Çekmen’e ortaya çıkardığı harika resimler için teşekkür ediyorum. Biz, belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız. Toplumlar, sanatla ileriye doğru gider. Belediye olarak Kemer’in sadece deniz, kum ve güneşle değil sanatla ve sanatçıyla da anılması için çalışmaya devam edeceğiz. Serginin açılmasında büyük katkıları olan Başkanımız Necati Topaloğlu’na da teşekkür ederim.” diye konuştu.

Ressam Çekmen ise serginin açılışını 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel olarak bugün yaptıklarını söyledi.

Resimlerinde daha çok mavi ve kırmızı renkleri kullanmasının nedenini ise Türk’lerin resim sanatlarında daha çok bu rengi kullandığını belirterek, “Türk tarihinde mavi ve kırmızı rengin ayrı önemi vardır. Bugünde 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bu özel güne ithafen sergimizi bugün açtık. Desteklerinden dolayı Başta Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Herkesin bayramını tebrik ederim.” dedi.

Sergi, 5 Eylül’e kadar Liman Caddesi’nde sergilenmeye devam edecek.