Rusya Konsolosluğu Personeli Kemer Protokol Maçında Dostluk Kazandı 7-7

Antalya'nın Kemer İlçesinde Rusya'nın Antalya Konsolosluğu personeliyle Kemer protokolünün forma giydiği dostluk maçı oynandı.
Kemer merkezindeki bir halı sahada oynan dostluk maçına Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolos Yardımcısı Vyacheslav Mikhaylov, Rusya'nın Antalya Ateşesi Alexander Ryumkov, kaymakamlık, belediye, polis, jandarma ve konsolosluk personelleri katıldı.
Maçtan önce Kayseri’de yaşanan terör olayında hayatını kaybeden Şehit Askerlerimiz için saygı duruşu ve her iki ülkenin marşlarının okunmasıyla başladı. 30'ar dakikalık iki devrede oynanan dostluk maçında Kemer takımıyla Rusya konsolosluk personeli takımı 7-7 berabere kaldı. Maç sonunda sahaya çıkan Rusya konsolosluğu takımına baklava ve çeşitli hediyeler verildi. Düzenlenen maçı daha önce Kemer protokolü ile maç yapan Almanya'nın Antalya Konsolos Yardımcısı Jörg Fürstenau, Kazakistan Antalya Konsolos Yardımcılarından Nyshankul Karatayeva ve konsolosluk personelleri de organizasyona katılarak maçı izlediler. Maç sonunda Kemer'e gelen Rusya, Almanya ve Kazakistan konsolosluk çalışanları, Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen barbeküye katıldılar. Kemer’in caddeleri dostluk maçından günler önce Kemer Belediyesi tarafından Rusya, Almanya ve Kazakistan bayraklarıyla donatıldı.
Kemer Kaymakamı Cihad Feslihan, maçın ardından yaptığı açıklamada, dostluk maçlarının çok anlamlı olduğunu belirterek, konsolosluklar arasında ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Mustafa Gül’de İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle üzüntülü olduklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik duygusu içinde teröre tepki olarak Rusya'nın Antalya Konsolosluğu ile maç yaptıklarını söyledi. Gül, "Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Gelecek sene Antalya'daki bütün konsolosluklarla maç yapmayı hedefliyoruz." dedi.
Konuşma ve plaket törenin ardından maça katılan tüm davetlilerle köfte ızgara ve baklava ikram edildi.