Romen Heyetinden Başkan Gül’e Ziyaret

Balkan İşadamları Birliği Romanya Başkanı Liviu Pandele önderliğindeki Romen heyeti, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü makamında ziyaret ederek Romanya’nın Braşov kenti ile Kemer ilçesi arasındaki kardeşlik ilişkilerini geliştirmek için görüş alışverişinde bulundular

Balkan İşadamları Birliği Romanya Başkanı Liviu Pandele, Başkan Yardımcısı Silviu Radu, Birlik Tahkim Mahkemesi Türkiye Fahri Elçisi Tevfik Fikret Baran, birlik yöneticileri ve Romen gazeteciler Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Gül, konuk heyete Kemer hakkında bilgiler verdi.

“KARDEŞLİK İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRELİM”

Romanya’nın Braşov kentiyle Kemer ilçesi arasındaki kardeşlik ilişkilerinin temelinin yıllar önce atıldığını belirten Başkan Gül, , “ Kardeşlik ilişkilerimizi geliştirmek için üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. İnşallah bundan sonra kardeş şehir projesini görüşmeler sonunda yeniden gündeme getiririz"” dedi

KIŞ TURİZMİNE KATKI

Liviu Pandele ise “Kemer’deki emekli dernekleri ile Braşov emekli dernekleri arasında işbirliği yaparak, sonbahar ve kış aylarında Romen emeklilerin Kemer’e, Kemer’deki emeklilerin de Romanya’ya gelmesini sağlayabiliriz. Böylece kış turizmine de katkı sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.

ROMENLERE KEMER TABLOSU

Konuk heyet Başkan Gül’e ziyaret anısına çeşitli hediyeler verirken Başkan Mutafa Gül de Romen konuklarına teşekkür plaketi ve Kemer tablosu hediye etti. Romanya’da “Kod Adı” isimli çok satan bir kitap yazan Silviu Radu ise Başkan Gül’e bir kitabını imzalayarak hediye etti.