PHASELİS FESTİVALİNE DOĞRU

69671499_1201389106715668_8729441640944500736_o_1201389080049004

PHASELİS FESTİVALİNE DOĞRU

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, Kemer’de bu yıl 9-14 Eylül’de 10’uncusu düzenlenecek Phaselis Festivali öncesinde yapılan basın toplantısına katıldı.

Akra Barut Otel’de düzenlenen toplantıya, Başkanımız Topaloğlu’nun yanı sıra Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, meclis üyemiz Emrah Ayhan, KETAV üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Belediyemiz ve KETAV tarafından organize edilen festival öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkanımız Necati Topaloğlu, festivale yoğun katılım sağlayarak bölge ve ülke tanıtımına katkı sunmak istediklerini söyledi.

Yaklaşık 2 bin yıllık geçmişi olan Phaselis Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek festivalde müzik ve dansı buluşturacaklarını belirten Başkanımız Topaloğlu, “Yerli ve yabancı misafirleri oraya götürmek ve o festivali izletmek görevimiz. Bu konuda belediye olarak üzerimize düşen tüm görevi yapmaya hazırız." dedi.

TUROFED Başkanı Ayık ise festivalin bugüne kadar başarılı şekilde yürütüldüğünü dile getirerek, Kemer’in turizmdeki yerini başka bir noktaya taşımak gerektiğine dikkati çekti.

Turizmin çeşitlendirilmesi için sektör temsilcilerinin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Ayık, "Festivali gelecek senelerde tüm yıla yaymaya çalışacağız. Çıtayı her sene bir yukarı taşıyarak festivali devam ettirmek istiyoruz. Kemer’i bir kültür merkezi olarak da canlandırmak zorundayız." diye konuştu.

Toplantıya KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz ve festival direktörleri de katıldı.

ÜCRETSİZ SERVİSLER KALDIRILACAK

Festival kapsamında Borusan Quartet ve piyanist Gökhan Aybulus'un 9 Eylül akşamı Phaselis Antik Kenti'nde verecekleri açılış konserinde seyirciler, Arjantin'den Türkiye'ye müzikal bir yolculuğa çıkarılacak.

Akra Jazz Band grubu ise Türkiye'nin önde gelen caz vokalistlerinden Cansu Nihal Akarsu ile festivalde sahne alacak.

Günlük 700-800 kişinin gelmesi beklenen festival için Antalya merkezden ve Kemer'den ücretsiz servisler kaldırılacak. 9-14 Eylül'de Phaselis Antik Tiyatro'sunda yapılacak festivale katılım ücretsiz olacak.