PHASELİS FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

70097549_1205858862935359_852477542840401920_n_1205858859602026

PHASELİS FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Phaselis Festivali’ne sayılı günler kaldı.

9-14 Eylül tarihleri arasında 2 bin yıllık tarihi olan Phaselis Antik Kenti’nde yapılacak olan festivalin açılış gecesi, Türkiye’nin en tanınmış yaylı çalgılar dörtlülerinden Borusan Quartet ve Çaykovski Konservatuvarı’nda doktora derecesi almış, yurt içi ve yurtdışında birçok uluslararası festivalde orkestralı ya da solo konserler vermiş piyano virtüözü Gökhan Aybulus konseri ile olacak. Esen Kıvrak (1.keman), Özgür Baskın (2. Keman), Efdal Altun (Viyola) ve Çağ Erçağ’dan (Viyolonsel) oluşan Borusan Quartet ve piyanist Gökhan Aybulus, 9 Eylül akşamı Phaselis Antik Kenti’nde verecekleri açılış konserinde, seyircileri Arjantin’den Türkiye’ye müzikal bir yolculuğa çıkaracak. Konserde, tango denince akla gelen en ünlü müzisyen ve bandoneonculardan Astor Piazzolla’nın çok sevilen besteleri ile Ulvi Cemal Erkin’in Piyanolu Beşli’sini Borusan Quartet piyanist Gökhan Aybulus ile birlikte yorumlayacak.

Türkiye’de Tango müziğinin sevilmesinde oldukça etkili isimlerden biri olan Gustavo Battistessa ise festivalin ikinci gününde sanatseverlerle bir araya gelecek. Arjantin tango müziğinin en belirgin üç formu olan tango, milango ve valslerin yanı sıra unutulmayan Türkçe tango eserleriyle festivaldeki yerini alacak olan bandoneon sanatçısına, gecede tango dansçıları da eşlik edecek. Antalya’da yaşayan ve müzik kariyerlerinde önceliği Caz’a vermiş olan müzisyenlerden oluşan Akra Jazz Band ise Türkiye’nin önde gelen caz vokalistlerinden Cansu Nihal Akarsu ile birlikte sahne alacak. Festivalin dördüncü gününde sanatseverlerle buluşacak olan grup, farklı coğrafyalara ait dünyaca ünlü caz şarkılarını kendi yorumlarıyla seslendirecek.

Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan Cihat Aşkın ve Türk Valsleri ise festivaldeki bir diğer isim olacak. Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shmolo Mintz, Roby Lakatos ve Ida Haendel gibi dünyaca ünlü müzisyenler ile aynı sahneyi paylaşarak, dünyanın dört bir yanında konserler veren sanatçı, 13 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de Phaselis Antik Kenti’nde dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Festivalin son gününde ise dünyaca ünlü müzisyenlerin yanı sıra ülkemizin önde gelen solistleri ile yaptığı albümlerle adından söz ettiren prodüktör, aranjör ve piyanist Emir Ersoy, “RocKuba” adını verdiği yepyeni projesiyle sahnede olacak. Emir Ersoy, “Haydi Gel İçelim, Cambaz, Tastamam, Paramparça, Resimdeki Gözyaşları, Sakın Gelme, Yaşamak Var Ya, Sabır ve Senden Daha Güzel” parçalarının yer aldığı RocKuba adlı albümünü bir kez de antik kentin mistik atmosferinde seslendirecek.

KETAV ve Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, festivalle ilgili yaptığı açıklamasında, festivale yoğun katılım sağlayarak bölge ve ülke tanıtımına katkı sunmak istediklerini söyledi.

Yaklaşık 2 bin yıllık geçmişi olan Phaselis Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek festivalde müzik ve dansı buluşturacaklarını belirten Başkanımız Topaloğlu, “Yerli ve yabancı misafirleri oraya götürmek ve o festivali izletmek görevimiz. Bu konuda belediye olarak üzerimize düşen tüm görevi yapmaya hazırız." dedi.