Öğrencilere Hayvan Sevgisi Anlatıldı

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün, ilçedeki tüm minik öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için düzenlediği “Hayvan Sevgisi ve Sağlığı Eğitimi” dersi verildi.
2016-2107 eğitim-öğretim yılı içerisinde, Merkez İlköğretim, Mustafa Rüştü Tuncer ilkokulu ve Kemer Aslanbucak Anaokulunda öğrencilere eğitim veren yetkililer, çocuklara aynı zamanda hayvan çeşitlerini, yaşam alanları ve onlara karşı davranış biçimlerini anlattı.
Kemer belediyesi Veteriner Hekim Seda Aytekin tarafından verilen eğitimde, Hayvan sevgisini, hayvanlara karşı sorumluluk duygusunu daha küçük yaşlardayken zihinlere aşılamak adına ilçede bulunan tüm 1-2 İlkokul ve Anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisi anlatıldı.
İlkokul ve Anaokulunda verilen eğitimlerde, hayvan çeşitleri, onların barınma alanları, hayvanlara karşı davranış biçimleri ve hayvanlarla nasıl iletişim kurulabileceği bilgisi aktarıldı. Hayvanlara karşı sorumluluğa da büyük ölçüde vurgu yapılan eğitim kapsamında, çocuklara hayatının sonuna kadar bakamayacağın hayvanı sahiplenmenin yanlış olduğu söylendi. Öğrencilere, Kemer Belediyesi Sokak Hayvanları Koruma Merkezi ile ilgili bilgiler de verilerek, öğrencilerin soruları yanıtlandı.