Öğrenciler Eğitime Merhaba Dedi

2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aslanbucak Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim bahçesinde bir tören düzenledi.
Kemer Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim Okulunda 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı tüm öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve Protokolün katıldığı anlamlı bir törenle "Merhaba" dedi. Okula yeni katılan öğrenciler alkışlar arasında okul bahçesindeki törende yerlerini alırken Okulun son Sınıf öğrencileri yeni öğrencilere çiçek takdim ederken miniklerin heyecanları gözlerinden okunuyordu.
Açılış Törenine, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı, Mustafa Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Kaan Doğan Başkan Yardımcıları Ahmet Can ve Kemal Yüksel, Hayırsever Turizmci Mustafa Rüştü Tuncer ve Eşi Fatma Tuncer, Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, Antalya Büyükşehir Kemer Temsilcisi Kahraman Üraz, Öğrenciler, Öğretmenler, ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Sınıf Öğretmeni Özlem Cantürk yaptı. Cantürk; “Her Başarılı öğrencinin arkasında başarılı bir Eğitimci vardır. 2015-2016 eğitim-öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. Dedi
Başkan Mustafa Gül yaptığı konuşmada ; Sayın Kaymakamım, Sayın Başsavcım, değerli başkan yardımcılarımız değerli ilçe mili eğitim müdürümüz değerli okul müdürlerimiz tabi ki bu güzel okulu bize yaptıran değerli amcam Mustafa Tuncer ve değerli yengem eşleri değerli velilerimiz değerli öğrenciler hepiniz 2015-2016 öğretim yılı açılışımıza hoş geldiniz diyorum. Tabi biraz önce değerli hocamızın da söylediği gibi en büyük yatırım insana olan yatırım Kemer belediyemiz 2009 yılından itibaren okullarımızı bir kolej havası içerisinde bütün okulların boyası teknolojik bütün gereçlerini 6-7 yıldır yapıyoruz. Ama bu arada tabi özellikle o dönem 6. Sınıfa geçen ama daha sonra 5. Sınıfa geçen ortaokullarımıza öğrencilerimizin bu teknolojik ihtiyaç olduğu için önce bilgisayar sonra tablet dağıtımıyla devam ettik.
6-7 ve 8 SINIF ÖĞRENCİLERE BİSİKLET
Bu sene yine inşallah Çarşamba günü tabletlerimizi dağıtacağız. Ama Perşembe Cuma günleri de artık Kemer belediyesi taşımacılıktan çıktığı için Büyükşehir devreye girdiğinden dolayı öğrencilerimizin hem o enerjilerini yakabilmeleri hem de artık kendi ayakları üzerinde hem de kendi kişilikleri üzerinde oturabilmeleri için belediye olaraktan bisiklet almaya karar verdik. Bu sene 6-7 ve 8. Sınıfa geçen bütün öğrencilerimize bu hafta içerisinde bisikletlerini teslim edeceğiz.
ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİ ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR
Tabiî ki öğrencilerimizin geleceği bizim ülkemizin geleceğidir. burada son olaraktan benim çok hoşuma giden değerli kaymakamımız Bayramali Kösenin güzel bir sözü var” makine mühendisi bir hata yapar bir araç bozulur, inşaat mühendisi bir hata yapar bina çöker ama bir öğretmen hata yaparsa ülke batar” demişti. Ben değerli öğretmenlerimizin ne kadar rahat ve huzur içinde olursa öğrencilerimize de o kadar yararlı olduklarının düşüncesiyle belediye her zaman arkalarında olacağız ben tekrar tüm öğrencilerimize başarılar öğretmenlerimize kolay gelsin diyorum. Dedi
Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan yaptığı konuşmada; Kıymetli okul müdürü ve öğretmen arkadaşlarım değerli belediyemiz ve sevgili öğrenciler hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün benim içinde çok anlamlı bir gün kemer ilçesinde göreve başlayışımın ilk günü bugün eğitim ve öğretim yılının açılışına denk gelmesi beni ayrıca mutlu etti.
Bende bir eğitimci aileden geliyorum diyen Feslihan; rahmetli dedemde öğretmendi kız kardeşimde bir öğretmen eşimde bir öğretmen bugün oğlumda ana okuluna başlayacak siz değerli öğrencilerimiz gibi bende öğrenci velisi olarak bugün pek çok farklı duyguyu bir arada yaşıyorum. 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. dedi
Konuşmaların ardından Öğrencilerden, Lila Kuzu Okulum adlı şiiri, Derya Yıldız ve Feridun Yasin Poyraz ise Uçur Beni adlı şiirleri ile büyük alkış alırken, Okulun folklor ekibi ise oynadıkları yöresel danslarla açılaşa ayrı bir renk kattılar.