Öğrenci Servisi Kalkıyor mu?

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül Öğrenci Servisleri ile ilgili yaptığı açıklamada; Aileler mağdur olmasın dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığından gelen “Her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman güzergahlarını belirleme yetkisi Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Genel Kuruluna olup Kemer Belediye Meclisinin 07.09.2015 tarih ve 53 sayılı kararı ile Belediyenin araçları ile servis yapılması. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında yapılacak taşımacılık kararının 01.09.2016 tarihinde tekrar gündeme alınması bu kararın iptal edilmesi aksi takdirde UKOME Genel Kurul kararı ile oluşturulan içerisinde polis ve zabıta memurunun da bulunduğu denetim komisyonları tarafından faaliyet gösteren araçlara yasal cezai işlemler uygulanacak ve servis araçlarının faaliyetleri durdurularak, ayrıca idari yargıya başvurulacağı hususunda gerekli tedbirlerin alınması. " yazısı ile Kemer Belediyesinin ilçede bulunan liselerde verdiği servis hizmeti kaldırılıyor.
Konu hakkında bir açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 6360 Sayılı Kanunla öğrenci servisleri de dahil olmak üzere taşımacılık hizmetleri ile Büyükşehir Belediyesi yetkilendirilmiştir. 2014 yılı yerel seçimlerinden sonra Nisan ayında Büyükşehir Belediye Meclisine okul servisleri ile ilgili olarak hizmetin ilçe belediyelere devri için önerge verdik.Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçelerdeki toplu taşıma çalışmalarını hayata geçirdi durak ve hatları belirledi. Kemer Belediyesi olarak bugüne kadar aslında yasal görevimiz olmayan bir hizmeti yapmaya devam ettik. Bunu da herkesin takdir etmesi lazım diye sözlerine devam eden Başkan Gül; ön tarafta milyonluk tesislerimiz varken arkada da çok mağdur vatandaşlarımız var. Bu insanların çocuklarını taşıyoruz ve okul servisi ile aile bütçelerine küçükte olsa bir katkıda bulunuyoruz. Bu işi yaparken halkımızı düşünüyoruz çünkü biz belediyeyiz ve belediye halkına hizmet için vardır. Onun için bu hizmeti görevimiz olmadığını bile bile severek yapıyorduk. Büyükşehir Belediyesi yasa ve kanunların kendine verdiği yetkiyi kullanarak bize bu yazıyı göndermiş “ servis hizmetine devam edemezsiniz, ederseniz bu araçları bağlarız” diye. Tekirova’dan Göynüğe gidecek olan bir çocuk için aile bütçesinden çıkacak rakam aylık 300 lira. Yazın çalışan, kışın iş bulamayan vatandaşlarımıza az da olsa katkı sağlarken şimdi ise bu katkımız gelen yazı ile ortadan kalkacak.
939 çocuğumuzun servisini, okul ev ulaşımını yapıyoruz diye sözlerine devam eden Başkan Gül, maalesef yasalar gereği bunu durdurmak zorundayız dedi.
Velilere de seslenen Başkan Gül, "Gelen bu yazı gereği Pazartesi sabahından itibaren çocuklarımızı okullarına taşıyamayacağız. Ben şahsım olarak Sayın Kaymakam Bey'den de rica ediyorum, Sayın Menderes Türel’de duyarlı bir insandır. Bu konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesinden öğrenci servisi ile ilgili bize tekrar bir yazı gönderirlerse, bu işi Kemer Belediyesi olarak severek yaparız. Belediyemize çok büyük maddi külfeti olmasına rağmen insanlara hizmet için bu görevi ifa ediyorduk. Sayın Kaymakamımızın da bu konu ile ilgili çalışmalara başladığını duyduk. Bize yetki verilirse biz çalışmaya devam ederiz. Aksi takdirde 939 aile büyük bir mağduriyet yaşayacaktır. Dedi