Köpek Irkları Yarışması Sona Erdi

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonunca (KIF) düzenlenen Kemer Belediyesinin katkılari ile Uluslararası Irk Standartları (CACİB) Yarışması, sona erdi.
Kemer Belediyesinin desteğiyle Kemer Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen yarışmaya, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan'dan 620 köpek getirildi.
Kemer Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen yarışmaya Belediye Başkan Vekili Cumali Afşin, Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ve vatandaşlar katıldı.
İki gün süren yarışmada köpekler, hakemler tarafından Uluslararası Kinoloji Federasyonunun (FCI) belirlediği standartlara göre değerlendirmelere tabi tutuldu. Yarışma öncesi bazı köpek sahipleri, köpeklerinin tüylerini taradı, fön çekti.
Köpeklerin; kuyruğu ve kulağı, yürürken başını nasıl taşıdığı, bacaklarının durumu ve ırklarının saflığı açısından değerlendirildiği yarışmanın sonunda BIS( Show’un en iyisi ) Pug ırkı Shio Nimar J-K Cut The Chase isimli köpek birinci oldu. Genç Köpekler ‘de Show’un en iyisi French Buldog cinsi Eros Felderus French kiss adlı köpekte birinci olarak yarışmayı kazanmayı başardı.
KIF Başkanı Ümit Özkanal, amaçlarının önce yerli köpek ırklarını dünyaya tanıtmak ve Türkiye’de köpek yetiştiriciliği konusunda insanları bilgilendirmek olduğunu söylerken, yarışmaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Özkanal, köpek ırklarının iyi yerlere gelmesinin FCI'nın belirlediği değerlendirmelere bağlı olduğunu anlatarak, "Değerlendirmelerde köpeklerin ırk özelliklerine, sağlık durumlarına, yürümesine bakılıyor. Köpeklerin iyi dereceler alması bizi mutlu ediyor. Bu da gösteriyor ki son on yıl içerisinde köpek ırklarında bir ilerleme kaydetmişiz. İnsanlar daha çok bilinçlenmeye başlamış. Bu, Türkiye adına da sevindirici durum." diye konuştu.
Özkanal, yağmurdan dolayı Kemer Belediyesinin spor salonu tahsis etmesine ayrıca teşekkür etti.
Uluslararası ırk sandartları yarışmasında Pug ırkı Shio Nimar J-K Cut The Chase isimli köpek birinci, German Shepherd Dog ırkı Quain Vom Zellwalldard isimli köpek ikinci Holian Greyhound ırkı Jonyangel Lody Drop Red isimli köpek üçüncü oldu.
Kıf Başkanı Ümit Özkanal tarafından katkılarından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Gül’e iletilmek üzere Başkan vekili Cumali Afşin’e plaket takdim ederken, yarışma sonrasında Belediye Başkan Vekili Cumali Afşin ve Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel dereceye giren köpeklerin sahiplerine kupa verdiler.