Kırgızların Bağımsızlık Günü Kutlandı

69681802_1203129836541595_6740875064251514880_o_1203129833208262

Kırgızların Bağımsızlık Günü Kutlandı

Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül, Kırgızistan’ın Bağımsızlık Günü ve Cengiz Aytmatov’un 91. Doğum Yılını Anma etkinliğine katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda belediyemiz ve Kırgızistan ve Akdeniz Ülkeleri Kadınları İş insanları Derneği (KIRGIZKADINDER) tarafından düzenlenen anma etkinliğine, Başkan Yardımcımız Emin Gül’ün yanı sıra, KIRGIZKADINDER Başkanı Periza Asanaalieva, dernek genel sekreteri Kenan Hikmet Yozgatlı ve çok sayıda Kırgız ve Türk vatandaşları katıldı. Etkinliğe, OGEDAY firması da büyük destek verdi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül, Kırgızistan’ın bağımsızlık gününü tebrik ederek, “Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nun selamlarını getirdim. Bu ana etkinliklerini Kemer’de geleneksel hale getireceğiz. Belediye olarak her zaman destek vermeye hazırız.” diye konuştu.

Dernek başkanı Asanaalieva da desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Topaloğlu’na teşekkür etti.

Dernek genel sekreteri Yozgatlı ise Cengiz Aytmatov’u anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini, onun Kırgız tarihinde ayrı bir yerinin olduğunu söyledi.

Anma etkinliklerini Kemer’de geleneksel hale getireceklerini ifade eden Yozgatlı, amaçlarının Antalya ve Kemer’i Kırgızlara daha fazla tanıtmak olduğunu kaydetti.

OGEDAY Temsilcisi olarak konuşan Ali Osman İlhan da OGEDAY firmasının Türkiye’ye ve Antalya’ya en fazla Kırgız personel getiren firma olduğunu söyledi.

İlhan, turizme en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını anlatarak, desteklerinden dolayı Başkanımız Topaloğlu’na teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında yapılan dans ve müzik gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik kapsamında meydanda Kırgız çadırı ve Cengiz Aytmatov’un resimlerinin olduğu bir sergi de açıldı.