KEMER’İN ÇITASI YÜKSELİYOR

79022518_1297008077153770_3730322020202708992_o

KEMER’İN ÇITASI YÜKSELİYOR

Belediyemiz ve Kemer İşadamları Derneği (KEMİAD) öncülüğünde Kemer’in markalaşması için yapılacakların anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Belediyemiz Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, meclis üyelerimiz Ferhan Fidan, Hasan Ali Acar, Ramazan Kal, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğr. Üyesi Dr. Kezban Sönmez, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve turizmciler katıldı.

Toplantıda, Kemer’de, Akdeniz Üniversitesi’nin de destekleriyle bilimsel ve sanatsal faaliyetlerin yapılması, Kemer’in markalaşması ve marka değerinin yükseltilmesi, turizm potansiyeli, daha fazla turist çekebilmek için yapılması planlanan projeler ve festivaller gibi konular konuşuldu.

78932960_1297008067153771_4172324350243897344_o

KEMER’DE YAPILACAK SUALTI ARKEOLOJİ MÜZESİ TÜRKİYE’DE TEK OLACAK

Toplantıda konuşan Kaymakam Murtaza Dayanç, Kemer’e gelen yaklaşık 4,5 milyon turistin Kemer için büyük bir nimet olduğunu ve ülkeye önemli bir döviz girdisi olduğunu söyledi.

Turizm konusunun çok geniş bir yelpazeye sahip olduğuna vurgu yapan Kaymakam Dayanç, “Şehir turizmine yönelmemiz lazım. İnsanların buraya gelebileceği kent profili ortaya çıkarmamız gerekiyor. Kemer’e sualtı arkeoloji müzesi yapılırsa Türkiye’de tek olacak. Çünkü Bodrum’daki kapanacak. Bu ses getirir ve ilgi çeker. Müze konusu belli bir noktaya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığına sunuldu. Bakanlıkta inceleniyor. Kemer Belediyesi de imar plan revizyonlarını yapacak. Arkasından ihaleye çıkılacak. Ayrıca etnoğrafya müzesi de yapılmalı. Bunun için eski jandarma karakolu düşünülüyor ama içerisinde kiracı var. İçerisinde bulunan işletmeci de Kemer için elini taşın altına koyabilir.” dedi.

Kaymakam Dayanç, Kemer’i markalaştırmak amacıyla yapılması gerekenler hakkında konuşmasına şöyle devam etti:
“Kemer’de Selçuklu Av Köşkü var. Buranın restorasyonu kabaca tamamlanmış durumda. Buranın çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra Av müzesi olarak kullanıma açılması planlanıyor. Bu konuyu Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na aktardık. Selçuklu ve Osmanlı’nın tarihini anlatan otantik bir yer olacak. Buranın çevre düzenlemesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda. Buradan onay bekliyoruz. İşin takibindeyiz.”

78553491_1297008380487073_9080174339692691456_o

ÇALIŞ TEPESİ’NE UÇAK KOYULABİLİR

Tanıtım anlamında artık sosyal medyanın daha çok kullanılmaya başlanılmasına dikkat çeken Kaymakam Dayanç, “Kemer’de reklam faaliyetlerini güçlendirmek gerekiyor. İlçe merkezinde Çalış Tepesi var. Buraya gerçek bir uçak koyulabilir. Uçak kafe veya restoran olsun. Burada milyonlar fotoğraf çektirecektir diye düşünüyorum. Sadece burada fotoğrafım olsun diye gelenler olacaktır. Bu sayede Kemer’e daha fazla insan çekebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

78882530_1297008400487071_8826703675033387008_o

ULUSLARARASI FESTİVALLER YAPILMASI GEREKİYOR

Kemer’de uluslararası festivallerin de yapılması gerektiğine inandığını anlatan Kaymakam Dayanç, “Kemer’de Phaselis Festivali yapılıyor. Bu sene onuncusu yapıldı. Gelecek sene bunu uluslararası yapalım. Uluslararası festivaller yapmamız lazım. Bunu tüm Kemer’e yaymamız lazım. Gastronomi, müzik festivalleri yapabiliriz. Uluslararası etno müzik festivali yapabiliriz. Dünyanın çeşitli ülkelerine ait müzik kültürlerini anlatan bir festival olabilir. Üniversite de destek verecek. Gastronomi sokağı yapılabilir.

Başkanımız Topaloğlu ise uzun zamandır Kemer’in geleceği için yapılması gerekenler hakkında toplantılar yapıldığına dikkat çekerek, “Herkes elini taşın altına sokmaya başladı. Kemer’de neler yapılabilir diye çalışıyoruz. Kemer’in çıtasını nasıl yükseltebiliriz diye uğraşıyoruz. Belli bir yol da aldık zaten. Alınan kararları meclisten geçirerek önümüzdeki yıl uygulamaya koyacağız.” dedi.

79251245_1297008433820401_4516205476643340288_o

KEMER’İN ÇITASI ARTIK YÜKSELİYOR

Kemer’de yapılması planlanan sanatsal ve bilimsel faaliyetler ile etkinlikler kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nin ve sivil toplum kuruluşlarının da destek olacağının altını çizen Başkanımız Topaloğlu, “Kemer’e nasıl bir katkı sağlarız diye çalışıyoruz. Kemer’de müze çalışmaları deva ediyor. Sanatsal faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Anadolu Ateşi’nden Mustafa Erdoğan bizi arayarak yer istedi. Bana 10 dönüm yer verin her hafta Kemer’e yaklaşık 3 bin kişi getireyim dedi. Bu bizim için aslında büyük bir şans. Bir yerden başlamak gerekiyor. Kemer’in çıtası artık yükseliyor.” diye konuştu.

Toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve meclis üyelerimiz de Kemer’de yapılması planlanan projeler hakkında görüşlerini bildirdi.

Başkanımız Topaloğlu, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.