KEMER’E AKILLI PAYLAŞIMLI BİSİKLET UYGULAMASI GELİYOR

84590604_1350867105101200_4899517568210960384_oKEMER’E AKILLI PAYLAŞIMLI BİSİKLET UYGULAMASI GELİYOR

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kemer’de akıllı paylaşımlı bisiklet uygulaması hayata geçecek.

UniBike Bilgi Teknolojileri ve Bisiklet Paylaşım Sistemleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Güven Akıncı, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

Güven Akıncı, Kemer’de hayata geçirilmesi planlanan 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Sistemleri ile ilgili Başkanımız Topaloğlu’na bilgi verdi.

Türkiye’de ilk kez UNİBİKE tarafından geliştirilen 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Sistemleri uygulaması kapsamında Kemer’de incelemelerde bulunan Akıncı, Kemer’in bisiklet destinasyonu bir bölge olması için çok uygun olduğunun altını çizdi.

Turistlerin ve yerli halkın ilgisini çekeceği tahmin edilen sistem, Akdeniz Üniversitesi ve birçok üniversite kampüsünde uygulanıyor. Yapılan inovatif çalışmalar çerçevesinde, kentlerde de uygulamaya geçildi.

84966391_1350867115101199_6978456398615019520_o

SİSTEM KEMER’İMİZİ ÖZEL KILACAK

Belediye Başkanımız Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, “Kemer’de bu sene bisikletle ilgili birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Daha önce belirlenen bisiklet rotaları ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. İsviçre’den bizim için gelen Güven Akıncı’ya teşekkür ediyorum. Özellikle turistlerin Kemer’de sağlıklı ve güvenli bir ulaşım ve temiz hava için bu sistemi Avrupa’dan tanıyor olmaları dikkate alındığında Kemer’imizi özel kılacağı bekleniyor." diye konuştu.

Akıncı ise Kemer bölgesinin alanındaki ilk uygulama ve son teknoloji girişimi bisiklet paylaşım sistemi için ideal bir bölge olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan görüşmede belediye kasasından kaynak kullanılmadan bu hizmetin Kemer’imize kazandırılması için mutabakat sağlandı.