KEMER’DE SU ALTI TEMİZLİĞİ

KEMER’DE SU ALTI TEMİZLİĞİ

Kemer’de su altı temizliği yapıldı. Mustafa Ertuğrul Parkı Belediye Çay Bahçesi Sahilinde gerçekleştirilen deniz dibi temizliğine, Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, SKUT (Suda Arama Kurtarma Derneği) Başkanı Hakan Milli, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı Bağlısı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma 8. Özel Timi katıldı.

Yaklaşık bir saat süren deniz dibi temizliğine sahilde denize giren turistlerde büyük ilgi gösterirken temizlik sonrası çuvallara doldurulan çöpler adeta pes dedirtti. Son dönem pandemi nedeniyle yoğun kullanılan maskeler başta olmak üzere, pet şişeler, cam şişeler, hortum gibi çöpler deniz dibinden çıkarıldı.

Antalya bizim her şeyimiz. En kıymetlimiz ve turizmimizin kaynağı Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli de su altına dalıp temizliğe destek verirken, dalış sonrası açıklamalarda bulundu. Atıf Çiçekli yaptığı açıklamasında “ Bugün burada Suda Arama Kurtarma Derneği ile bir farkındalık etkinliği yapıyoruz. Amacımız hem su altının kıymetini vatandaşlarımıza hatırlatmak, hem su altının temizliğini gerçekleştirmekti. Antalya bizim her şeyimiz. En kıymetlimiz. Turizmimizin kaynağı. Gelirimizin, rızkımızın kaynağı. Dolayısıyla denizimiz korumak, kollamak için bu farkındalık etkinliğini hayata geçirdik. Umudumuz bundan sonra bu farkındalığı sağlayarak denizden çöp çıkarmamak. Denizlerimiz çöp yığınları ile değil, doğal güzellikleri ile, tabiat varlıkları ile, balıklarımız ile, su altı güzelliklerine konu olsun. Özellikle bu pandemi döneminde eldiven gibi, maske gibi diğer malzemelerimiz su altından çıkmasın. Su altına atılan maalesef kaybolmuyor. Bu etkinlikte emeği geçen başta da Suda Arama Kurtarma Derneği Başkanımız ve ekibine, sahil güvenlik ekiplerimize ve Kemer Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.
İnsanoğlu olarak bu kirliliği yapmamız gerekiyor!
Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu yaptığı açıklamasında “Su altı Arama ve Kurtarma Timi şu anda Kemer’de. Sayın Vali Yardımcımız Atıf Çiçekli ve Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın da desteği ile, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve ekibi ile birlikte deniz dibi temizliği yaptılar. Esasında bu antrenman olarak da güzel bir durum olsa da, insanoğlu olarak bu kirliliği yapmamız gerekiyor. Çevremiz de denizin dibi de aynı. Nasıl ki bu memlekette şu an biz yaşıyorsak, gelecekte de çocuklarımız yaşayacak. Onlara temiz bir çevre, temiz bir deniz, temiz bir dünya bırakmak istiyorsak, çöplerimizi çöp kutusuna atmalıyız. Temizleme ile bu iş bitmez. Önemli olan çöplerimizi denize ve çevremize atmamak. Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, Su altı Arama ve Kurtarma ekibine çok teşekkür ediyoruz”
Çok kıymetli denizimiz var!
SKUT (Suda Arama Kurtarma Derneği) Başkanı Hakan Milli de yaptığı açıklamasında “Derneğimizin asli görevlerinin başında su üstü ve altında arama kurtarma var. 850 km. bir sahile sahip olduğumuz için arada doğal yapının korunması adına su altı temizlikleri de yapıyoruz. Sayın valimiz ve Kemer Belediye başkanımız bu konuda büyük destek verdiler. Bu temizliklerde güncel kirlilik ile karşılaşıyoruz. Eldiven ve maske gibi çok sayıda çöp ile karşılaşıyoruz. Evdeki kirlileri halının altına sürmek gibi bir şey bu. Dışarıdan bakınca güneşin batışı, deniz harika. Ama atılan her şey dibe indiği için kayboldu diye düşünülüyor. Buna imkân yok. Çok kıymetli denizimiz var. Mavi bayraklı bir sürü plajımız var. Dünyada ismi olan bir yer burası. Koruyalım. Çünkü bu işin geri dönüşümü çok zor” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü, bitki, ağaç ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekanGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, ayakkabılar, açık hava ve doğaGörüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü, bitki, ağaç ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 4 kişi, okyanus, gökyüzü, açık hava, su ve doğaGörüntünün olası içeriği: 2 kişi, okyanus, çocuk, açık hava, su ve doğaGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava, su ve doğa, şunu diyen bir yazı 'SKUT'Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ağaç, ayakkabılar, açık hava ve doğaGörüntünün olası içeriği: 1 kişi, sakal ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, çocuk, okyanus, açık hava, doğa ve suGörüntünün olası içeriği: bitki, açık hava, su ve doğaGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, yüzme ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 13 kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü, okyanus, çocuk, ayakkabılar, açık hava ve doğaGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, çocuk ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 2 kişi, ağaç, ayakkabılar, açık hava ve doğa