KEMER’DE KAÇAKLARA TAVİZ VERMİYORUZ

KEMER’DE KAÇAKLARA TAVİZ VERMİYORUZ

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, göreve geldiği günden itibaren Kemer’deki kaçak yapılara göz açtırmamaya devam ediyor.

Kaliteyi yakalamak için kaçaklara asla izin verilmeyeceğinin altını çizen Başkanımız Topaloğlu, Beldibi’nden Çıralı’ya kadar olan bütün kaçak yapılaşmaları yıktıklarını ve yıkmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Başkanımız Topaloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Kaş’ta 266, Kemer’de 49, Demre’de 40 ve Manavgat'ta 15 tane tespit edilen imara aykırı 413 yapının tamamının yıkılacağını sosyal medya hesabından duyurduktan sonra yıkım işlerine daha fazla hız verdi.

İlçeler arasında buna en hızlı başlayan ve kaçak yapıların birçoğunu yıkan belediyemiz oldu. Beldibi Mahallesinden, Ulupınar Mahallesine bağlı Çıralı mevkisine kadar birçok alanda yıkımları gerçekleştiren belediye ekiplerimiz, bakanlık tarafından tespit edilen 49 yapının tamamını kısa sürede bitirmeyi planlıyor.

BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU: “KAÇAK YAPIYA ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, “Bir yerde kaliteyi yakalayacaksak kaçak yapıya kesinlikle göz yummamamız lazım. 31 Aralık 2017’den önce yapılanlar zaten yasal bir süreci kazandılar. Ama 31 Aralık 2017’den sonra yapılanlar bizim için kaçaktır. Zaten Çevre ve Şehircilik bunların bütün yapı kayıtlarını iptal ediyor ve bize geliyor. Yapı kayıtları iptal olmuş ve mahkemeyi de kaybetmiş olan vatandaşların kaçak yapılarını Beldibi’nden Çıralı’ya kadar yıktık ve yıkmaya da devam ediyoruz. Eğer başta da söylediğim gibi bir yerde kaliteyi yakalamak istiyorsak kaçak yapıya asla göz yummamız lazım. İşte bugün gördük iş hanlarını komple yıktık. Bundan sonrada kaçak yapıları yıkmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza söylüyorum lütfen kaçak yapıya meydan vermesinler çünkü en çok zararı onlar çekecektir. Biz Kemer Belediyesi olarak kaçak yapıya asla taviz vermeyeceğiz” dedi.