Kemer’de 600 Metrelik Bayrak Açıldı

Kemer’de 600 metrelik bayrak açıldı

Gül: Artık kendimize gelme zamanıdır

Kemer Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı onuruna Bayrak Yürüyüşü ve halk konseri düzenledi. 600 metrelik bayrakla ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla yürüyen Kemerliler, ardından düzenlenen Edip Akbayram konserinde büyük bir coşku yaşadı. Konser öncesi halka hitap eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Bize bayrağımızı, vatanımızı, cumhuriyetimizi, Atatürk’ümüzü unutturmaya çalışıyorlar. Artık kendimize gelme zamanıdır” dedi.

Kemer Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı onuruna fener alayı ve halk konseri düzenledi.

600 METRELİK BAYRAK AÇILDI
Kemer Belediyesi önünden başlayan fener alayına Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, eşi Neşe Gül, CHP İlçe Başkanı Erdem Cesur, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Kemerli katıldı. Fener alayı kapsamında yapılan Bayrak Yürüyüşü’nde 600 metre uzunluğunda bayrakla yürüyen Kemerliler, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attılar.

“KURT GİBİ KEMİRİYORLAR”
Turistlerin de ilgiyle izlediği bayrak yürüyüşü Kemer Belediyesi önünden başlayıp Kemer Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Meydan’da halka hitap eden Başkan Gül, “Cumhuriyet çocukları işte buradayız. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Bu cumhuriyet yıkılmayacak! Cumhuriyet vatan hainlerini sevmez, vatanı kurt gibi içinden kemirenleri sevmez. Biz yağmur da olsa, dolu da olsa, fırtına da olsa cumhuriyetimizi kutlayacağız. Ömür boyu ıslanmaktansa bir defa ıslanırız” şeklinde konuştu.

9 KAHRAMANIN HİKÂYESİ
Kemer’de 2 tane düşman gemisini batıran Mustafa Ertuğrul’un kahramanlık hikâyesini anlatan Başkan Gül, “Mustafa Ertuğrul yorgun bir komutan, 9 kişiler, perişan durumdalar. Kaş’tan yola çıkıyorlar. Antalya’ya kadar yürüyerek, sürünerek gidiyorlar. Burada tedavi olduktan sonra Kemer’e doğru ilerlemeye başlıyorlar. Yol boyunca bir tane Türk köyü var o da Kemer. Yunan köylerinden geçebilmek için, ellerindeki topu düşmana kaptırmamak için sadece gece ilerliyorlar. Kemer’e 10 gün sonra ulaşabiliyorlar. Katırlarıyla birlikte Kocaburun’a çıkıyorlar. 9 kahraman, 1 topla Paris 2 gemisini, portakal sandığına yerleştirilmiş dinamitlerle ikinci gemiyi batırıyorlar. Mustafa Kemaller, Mustafa Ertuğrullar olmasaydı bugün burada bayramımızı kutlayamayacaktık. Kimin sömürgesi olurduk kim bilir? Şanlı bayrağımızı gururla sallayabilecek miydik? Onlar bize bu vatanı satsın diye mi bıraktılar? Cumhuriyetimizi 94 yıl değil 994 yıl, sonsuza kadar kutlayacağız” diye konuştu.

“ATAMIZI UNUTTURAMAZLAR”
Bazı medya kuruluşlarını eleştiren Başkan Mustafa Gül, “Artık o televizyonların başında küflenmeyi bırakalım. Artık o kötü televizyonların karşısında o hayal dizileri izlemekten, o tozpembe tablo çizen köşe yazarlarının konuşmalarını dinlemekten ruhumuz köreldi. Bize bayrağımızı, vatanımızı, cumhuriyetimizi, Atatürk’ümüzü unutturmaya çalışıyorlar. Yakın geçmişte içimize yerleşen hain topluluk bizi kurt gibi kemirmeye çalıştı. Türk halkı buna geçit vermedi. Cumhuriyet bize her yerde ışık tutuyor. Cumhuriyetimizi korumak için diri durmamız lazım, ayakta durmamız lazım. Artık kendimize gelme zamanıdır. Atatürk 30 yıl savaşmış, 9 tane kitap yazmış, 2 tane yabancı dil öğrenmiş ve sanatla iç içe olmuş. Gerçek bir dünya liderinin evlatlarıyız unutmayalım. Çanakkale’yi geçilmez yapan şehitlerimize sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

EDİP AKBAYRAM COŞTURDU
Ardından sahne alan özgün müziğin güçlü sesi Edip Akbayram, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Kemerlilere unutamayacakları bir konser verdi. Ellerinde bayraklarla sanatçının şarkılarına eşlik eden Kemerliler, cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. Geceyi renklendiren bir diğer etkinlik ise havai fişek gösterisi oldu.