Kemer Zafer Bayramına Sahip Çıktı

Kemer’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’ncü yıldönümü kutlamalarında yerli ve yabancı Turistlerin yanı sıra vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Kemer Belediyesi’nin yanında bulunan Sanat sokağında akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 1.500 kişi ilk olarak burada Belediye tarafından dağıtılan Türk bayrağı ve Ay-yıldızlı tişörtleri giyerek güzel bir görüntü sergilediler.
Yürüyüşe Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Garnizon Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Can, Kemal Yüksel ve Nuray Minta, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Semih Top, CHP İlçe Teşkilatı, Kemer Belediye Spor Kulübü Futbol Takımı ve Güreş Takımı, çok sayıda yerli turist ve vatandaşlar katıldı.
Mehter takımı eşliğinde Liman Caddesi’nden Çınarlı Kavşağa kadar devam etti. Mehter takımı müziği eşliğinde yürüyüş Atatürk Caddesinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdürdü. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanırken burada Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından çalan 10’uncu Yıl Marşı’na meydanda bulunanlarda eşlik etti.
Etkinlikte bir konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; bu gün Türkiye’mizin en önemli günlerinden biri olan Zafer Bayramımız tüm Atatürk çocuklarına hayırlı uğurlu olsun. Bu bayramımızı kutlarken hiçbir pislik bu kutlamalarımıza mani olamayacaktır. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen başkan Gül; biliyorsunuz 15 Temmuzda ülkemiz uçurumun eşiğinden döndü. İçimize sinsice yerleşen pislik terör örgütü 15 Temmuzda Türkiye’yi karanlık bir duruma getirmek istedi. Cumhuriyet çocukları çıktılar o gün “biz size bu ülkede yer vermeyeceğiz” dediler. Tabi ki bunda Meclis Başkanımız, bombaların eşiğinde meclisi açarak milletvekillerimizle birlikte büyük bir mücadele verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız çıktı bütün halkı sokağa davet etti. Tabi bunların içinde en önemlisi, Birinci Ordu Komutanımız olaya el koydu. Biz sizinleyiz bu darbe girişimini yaptırmayacağız dedi. CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanımız el ele vererek Türkiye Cumhuriyetimizin başbakanı ile beraber 6 büyük adam ve bunları takip eden Cumhuriyet ve Atatürk çocukları pisliklere bu ülkeyi teslim etmediler. Bundan sonra da hiç aklınızdan geçirmeyin bu bayrak ve bu cumhuriyet bizim olacaktır. Kendini bu olayların içine çekmeye çalışanlara da seslenen Başkan Gül; “Beni ikiye ayırsanız bir tarafımdan Atatürk Çocuğu bir tarafımdan da Cumhuriyet Çocuğu” çıkar. Ama bunu yazan pislikleri bölseniz bir tarafından PKK bir tarafında IŞİD bir tarafında da FETO örgütü çıkar. Geçmişteki bir olaya da değinen Başkan Gül; 2010 seçimlerinde Hayır için dolaşırken Liman caddesinde gezen öğretmenler de EVET için dolaşıyorlardı. Onların bu davranışlarına mani olduğunu, öğretmenlere siz gidin öğretmenliğinizi yapın bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın dediğini ve de o gün söylediği bir söz “PKK Lideri Abdullah Öcalan neyse Fetullah Gülen’de aynısıdır” dedim. Bu sözümün üzerine 2010 yılından sonra geçirmediğim müfettiş kalmadı ve gözaltında bulunmakla beraber bütün sınavlarımı verdim. Ve sonunda alnımızın akıyla çıktık.
Bu yürüyüşün önemine de değinen Başkan Gül; bu gün burada Zafer Bayramımızı coşkuyla kutlamak isterdik ama ülkemizde o kadar çok şehit var ki onlara saygı duymak için bugün sanatçı ile kutlamadık. Sizlerle beraber bayrağımızla yürüdük. Güzel bayrağımızın altında yaşadığımızı gelecekte ki çocuklarımıza, torunlarımıza göstergesini hep beraber burada yaşattık. Allah bizi imansız bırakmasın, Allah bizi topraksız bırakmasın, Allah bizi vatansız bırakmasın, Allah bizi Atatürk’ün evlatlığından mahrum etmesin, Allah bizi Cumhuriyetten mahrum etmesin ama Allah bize yeni bir istiklal marşı yazdırmasın. Ne Mutlu Türküm diyerek sözlerini tamamladı.