Kemer Tanıtım Atağına Geçti

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde bulunan turizmciler 2016 yaz sezonu öncesi bir araya gelerek neler yapılması gerektiğini konuştular.
Kemer İlçe merkezinde bulunan Grand Haber Otel’de bir araya gelen Kemer’in turizmcileri profesyonel destek ile 2016 sezonunda hangi ülkelerde ne gibi tanıtım çalışmaları yapılması gerektiği, acentelere yapılacak olan bonus çalışmasını değerlendirdiler.
Kemer Belediyesi tarafından organize edilen toplantıya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, KETOB Başkanı Tayyar Gül ve KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz konuşmacı olarak katılırken, Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerginlik nedeniyle alınacak acil önlem planları ve Kemer’in bölgedeki payını yükseltmeye yönelik çalışmalarla ilgili olarak Yedi iletişim firmasından Haluk Özsevim’in Kemer İlçesi için hazırlamış olduğu sunumu dinlediler.
Yapılan sunumlar sonrası Kemer’in turizmcileri ortak bir noktada buluşarak Avrupa’da yapılacak olan tanıtım atağını toplu olarak Kemer destinasyonu üzerinden yapılmasına karar verdiler. Son olarak KETOB, KETAV ve Kemer Belediyesi’nin ortaklaşa olarak 2016 yılının Ocak ve Haziran ayları arasında bölgeye turist getirecek olan özellikle doğu ve batı Avrupa acentelerine bonus verme konusunda fikir birliğine varıldı.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bölgede bulunan turizmciler ve Belediye’nin artık tam anlamıyla ortaklaşa hareket etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti anlattı. Kemer’in tek çatı altından tanıtılacak olmasının büyük bir güç sağlayacağı ve bu güç ile 2016 yaz sezonunu en az zararla kapacaklarından emin olduğunu altını çizidi ve katılımcılara teşekkür etti.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise “Biliyorsunuz zor bir dönem ve süreçten geçiyoruz. Siyasi otorite nezdinde, sektör için neler yapılabilir konusunda çok farklı görüşmeler yapıyoruz. Sayın Bakan bir iki tane hızlı bir şekilde yapacakları ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. İşte bunlardan bir tanesi charterlara uçak başına destekler var. Onun tebliği bugün yarın çıkacak bildiğim kadarıyla. Dedi
Toplantının ardından açıklama yapan ve toplantıyı değerlendiren Kemer Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Gül; Kemer’in 2016 sezonuna hızlı bir şekilde hazırlanabilmesi adına alınması gereken önlemler ve uygulamalar konusunda kendileriyle görüşlerimizi paylaştık. Kemer bölgesinin özellikle 2016 sezonunda çok daha hızlı bir geri dönüş sağlayacağına inandığımız, özellikle yine Avrupa pazarı acentelerine sağlayacakları turist başına bonus kampanyasıyla ilgili de arkadaşlarımızla görüşlerimizi paylaştık ve iki konula ilgili de tam destek aldık. Buradan Kemer’in 2016 yılı ve sonrasıyla ilgili daha da güzel günler geçireceğimize inanıyorum. Çok verimli bir toplantı oldu. İnşallah çok daha güzel günler Kemer’i bekliyor olacak” dedi.