KEMER SPOR KAMPLARININ MERKEZİ OLACAK

85213875_1366564790198098_6349704904814100480_o

KEMER SPOR KAMPLARININ MERKEZİ OLACAK

Norveç Oryantiring Genç Milli Takımı, Dünya Oryantiring Şampiyonası için Kemer’de kampa girdi.

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, kış turizmine canlılık katmak amacıyla girişimleri meyvesini vermeye başladı.

Norveçli oryantiring (harita ve pusula ile yön bulma) sporcuları, dünya şampiyonası hazırlıkları için Kemer’i tercih etti.

EON Turizm acentesi vasıtası ile ilçemize gelen 47 Norveçli sporcu, ilçe merkezinde sürat oryantiringi ile antrenmana başladı.

Bir hafta boyunca Türkiye’nin en iyi turizm destinasyonlarından biri olan Kemer’de farklı arazilerde oryantiring antrenmanları yapacak olan Norveç milli takımı, 3 Mart 2020 tarihinde bölgemizden ayrılacak.

87549119_1366564806864763_7184808304214802432_o

KEMER ARTIK SPOR KAMPLARININ DA MERKEZİ OLACAK

Norveç milli takımı, ilçemizde yapacağı antrenman öncesi Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

Olbia Park’ta sporcularla bir araya gelen Başkanımız Topaloğlu, yaptığı açıklamada, sessiz kış turizmine ses vererek alternatif spor turizmini hareketlendirmek istediklerini söyledi.

Başkanımız Topaloğlu, oryantiring kampları için önümüzdeki yıllarda Kemer'in daha fazla sporcuyu çekebilmesi ve uzun süreli kampların yapılabilmesi amacıyla bölgede oryantiring haritalarının hızlı bir şekilde hazırlanması için çalışmaların başladığına dikkat çekerek, “Spor, turizmin geleceğidir. Kemer'in artık spor turizmi konsepti ile bir merkez olduğunu belirtmek isterim. Hayata geçirdiğimiz rota ve tanıtım çalışmaları sayesinde kış ayları antrenman spor kamplarının aranan bölgelerinden birisi olacaktır.” diye konuştu.

Belediye Başkanımız Topaloğlu, oryantiring sporcuları ile hatıra fotoğrafı çektirerek, başarılar diledi.