Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Kullanılmış Giysiler Kumbaraya Atılacak

Kemer’in 50 noktasına yerleştirilecek kumbaralarda toplanacak olan kullanılmış giysi ve ayakkabılar belediye tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kumbaraya ilk torbayı atan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül “2009 yılında başlattığımız yardımlaşma projesini daha da büyütüyoruz” dedi.
Sosyal belediyecilik projelerine her geçen bir gün bir yenisini ekleyen Kemer Belediyesi, bu kez de ilçedeki vatandaşlar arasındaki sosyal yardımlaşmaya aracılık edecek.
50 KUMBARA KONULACAK
Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Tabiat Geri Dönüşüm Limitet Şirketi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen Atık Giysileri Toplama Projesi kapsamında Kemer’in 50 ayrı noktasına kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları yerleştirildi. Bu kumbaralara atılan malzemeler belediye ekipleri tarafından ayrıştırılacak. İyi durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Çok eski olanlar ise geri dönüşüme gönderilecek.
İLK TORBA BAŞKAN GÜL’DEN
Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Arif Çelik, Firma Yetkilisi Yunus Avkaroğulları, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte projenin startını veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, önce proje ile ilgili protokolü imzaladı ardından belediye önüne kurulan kumbaraya ilk torbayı attı. Projenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Gül, “2009 yılında hemşerilerimiz arasında yardımlaşmayı sağlamak için Bizim Ev’i açmıştık. Şimdi projeyi daha da geniş bir alana yayıyoruz” diye konuştu.
”KUMBARALAR ÇÖP DEĞİLDİR”
Vatandaşlardan bu kumbaraları sadece kullanılmış giysiler için kullanmamalarını isteyen Proje Sorumlusu Serap Minta ise, “Kemerlilerden bu kumbaralara çöp, atık kâğıt, karton kutu, cam gibi eşyalar atmamalarını özellikle rica ediyoruz. Kumbaralar sadece kullanılmış giyim ve ayakkabı içindir. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.