Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden Cam Şişe Toplama Projesi

Daha önce ambalaj atıklarını çöplerden ayrı toplama projesi ile milli gelire sahip çıkan Kemer Belediyesi, şimdi de cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için harekete geçti.

Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü daha önce başlattığı ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile ilgili projelerle doğayı koruma altına alırken, şimdi de atık cam şişeleri toplama hareketi başlattı. Atık cam şişelerin geridönüşüme kazandırılması amacıyla yürütülmeye başlanan çalışma kapsamında ilçenin çeşitli noktalarına toplam 22 adet cam şişe toplama kumbarası yerleştirildi. Atık cam şişelerin daha fazla miktarda üretildiği turizm sezonu öncesinde ise cam şişe kumbaralarının sayısının arttırılacağı bildirildi.
Kemer’in daha temiz ve yaşanılabilir bir yer haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçenin işlek cadde ve sokaklarına yerleştirdiği atık cam şişe kumbaralarında biriken cam şişeleri düzenli aralıklarla toplayarak bir yandan cam atıkların çevreye vereceği zararın önüne geçmeyi bir yandan da cam atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasını hedefliyor.
Konu ile ilgili konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa GÜL, cam şişe kumbaralarının çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm açısından büyük bir işlev gördüğünü söyleyerek, "Cam kumbara uygulamasındaki amacımız çevrenin korunmasına önem vermenin yanı sıra cam şişe ve kavanozların çöplerden ayrı toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasıdır. Halkımızın atık cam şişelerini çöp kutularına değil bu kumbaralara atarak projemize destek olmasını bekliyoruz. Ülke ekonomisine katkı için atık camlar kumbaraya" diye konuştu.