Kemer Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi’nden Örnek İşbirliği

2 PARK PROJESİNİ ÖĞRENCİLER HAZIRLAYACAK

Kemer Belediyesi’nin Arslanbucak Mahallesi ile Çamyuva Mahallesi’nde yapacağı 2 parkın projesi öğrenciler tarafından çizilecek. Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünden 40 öğrenci, öğretmenleri Prof. Dr. Veli Ortaçeşme ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can ile birlikte projelerini hazırlayacakları alanları incelediler.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri Kemer ilçesindeki 2 parkın projesini hazırlayacak. Arslanbucak’ta ve Çamyuva’da yapılacak 2 parkın tasarımını yapacak olan öğrenciler bu alanları yerinde incelediler.

40 ÖĞRENCİ KEMER’E GELDİ
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Ortaçeşme ile birlikte Kemer’e gelen 40 öğrenci, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılandılar. Öğrencilere önce brifing verildi ardından projesini hazırlayacakları park alanları gezdirildi. Kemer Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği faaliyet hakkında bilgi veren Prof. Dr. Veli Ortaçeşme “Bu eğitim yılında Peyzaj Projesi dersimiz kapsamında öğrencilerimize park projesi hazırlatıyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gül çok önemli bir destek verdi. Arslanbucak’ta ve Çamyuva’da belirlenen 2 park alanı tasarlayacağız. Öğrencilerimiz yarıyıl boyunca bu parkların projesini hazırlayacaklar. Dönem sonunda hazırlanan projeleri belediyemize sunacağız. Katkıları için Belediye Başkanımıza ve Park Bahçeler Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

CAN: EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can ise, “Başkanımız Mustafa Gül’ün talimatlarıyla belediyemiz kreşten üniversiteye kadar eğitime destek veriyor. Bugün de Akdeniz Üniversitesi öğrencilerimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz Çamyuva ve Arslanbucak’taki iki ayrı alanda park projesi hazırlayacaklar. Bu bir çeşit proje yarışması olacak. Bu projeleri belediyemize sunacaklar ve uygun görülen proje hayata geçirilecek” dedi.

ÇAMYUVA ZAFER PARKI’NA TAM NOT
2 park alanında ayrıntılı incelmelerde bulunan öğrencilere daha sonra Kemer Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Çamyuva 30 Ağustos Zafer Parkı gezdirildi. Başkan Yardımcısı Ahmet Can ve Prof. Dr. Ortaçeşme ile birlikte parkı baştan aşağı gezen öğrenciler Zafer Parkı’na tam not verdiler.