Kemer Belediyesi El Emeği ve Göz Nuru Sergisi Açılıyor

Kemer belediyesi Tekirova seramik atölyesinde yapılan çalışmaların yer aldığı sergi Göynük Kemer Belediyesi Atatürk Spor Salonu sergi alanında 5 Aralık pazartesi günü sergilenecek.
Kemer belediyesi sanat danışmanı seramik sanatçısı Nagehan Elibol un düzenlemiş olduğu sergide, çocuk ve yetişkinlerin bir yıl boyunca yaptıkları seramik ve çini tabak boyama çalışmaları yer alacak.
Temel seramik tekniklerinin öğretilmesi ile başlayan ve yıl boyunca belirlenen konuların işlendiği çalışmaları anlatan Elibol; “amacımız çocuklarımıza ve bu tür işlere gönül vermiş fakat kendi imkanlarıyla bunu gerçekleştiremeyen halkımıza her türlü çalışma ortamını yaratarak sanatla içi içe olmalarını sağlamaktır” Dedi
Çalışmalarda, çocukların atölye eğitmenleri seramik sanatçısı Zeynep Aslanbaş la yaptığı rengarenk formların yanı sıra, yetişkinlerin ellerinden çıkan değişik boylarda çini tabaklar üzerine serbest çizimler ve yazma desenlerinin uygulandığı farklı bir çini tabak boyama tekniğinin gerçekleştirildiği işler de yer alıyor.