Kemer Belediyesi Atık Getirme Merkezi Kuruyor

Başkan Gül çalışmaları denetledi

Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda temeli atılarak bitirme aşamasına getirilen Atık Getirme Merkezi’ni denetleyen Başkan Mustafa Gül, “Kemer’e çok önemli bir tesis kazandırıyoruz” dedi.

Kemer Belediyesi tarafından Arslanbucak Mahallesi Belediye Hizmet Alanı içerisinde bin metrekare arazi üzerine projelendirilen 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin inşaat ve hazırlık çalışmaları tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tebliği ile yerel yönetimlerin sorumlu olduğu 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcısı Ahmet Can ve birim müdürleri ile birlikte tesisi denetledi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR TESİS

Tesisin Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından 2 ay gibi bir sürede tamamlandığını kaydeden Başkan Gül, “Atıkların doğaya bırakılmaması ve geri dönüşüme kazandırılabilmesi adına öncü olarak Atık Getirme Merkezimizi önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Hedefimiz gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmaktır. Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakabilmek için kalıcı önlemler almamız gerektiğinin bilinciyle, çevreye ve doğaya sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.

BELEDİYEDE AYRIŞTIRILACAK

Kemer Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde; kâğıt, karton, plastik, metal, cam ve ahşap atıklar, tekstil atıkları, atık piller, atık elektronik eşyalar, floresan lambalar, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, ömrünü tamamlamış lastikler ve tehlikeli atıklar (çözücüler, kimyasallar vb.) toplanacak. Toplanan geri dönüştürülebilir atıkları Atık Getirme Merkezi'nde Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları sınıflandırılacak ve lisanslı firmalara teslim edecek. Böylelikle organik atıklar dışındaki evsel atıklar doğaya atılmadan geri dönüşüme ve ülke ekonomisine kazandırılmış olacak.