Kemer Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kemer Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısında Cumhuriyet ve Demokrasi için birlik ve beraberlik örneği sergilendi.
Kemer Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün başkanlığında, Meclis Üyelerinin tam kadro katıldığı toplantı Göynük Hizmet binasında gerçekleştirildi.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, birlik ve beraberlik mesajı vererek 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi nedeniyle şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasını talep etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündemin ikinci maddesi olan bir önceki toplantıda alınan kararlara ait karar özetlerinin okunması ile devam edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Polonya Ostroleka şehrinde imzalanacak olan “Kardeş Şehir” antlaşması için Belediye Başkanı ile görevlendirileceği personellerin yurtdışı izninin görüşülmesi oy birliği kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan "Kemer Belediyesi Göynük Kapalı Spor Salonu adının, Kemer Belediyesi Göynük Atatürk ve Demokrasi Kapalı Spor Salonu" olarak değiştirilmesi maddesi, kapalı spor salonunun adının değiştirilmemesi, bunun yerine Kemer 1 girişinde yer alan Atatürk Bulvarının, Atatürk ve Demokrasi Bulvarı olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantı kararının alınmasından sonra, önerge ve dilek temennilere geçildi . Bir sonraki meclis toplantısı 1 Eylül Perşembe Saat 14.00 olarak belirlendi.
Önergelerde ise AK Parti Grubu ve MHP Grubu Cumhuriyet meydanının isminin “Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı” verilmesini talep ederken Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise Cumhuriyet Meydanının isminin Antalya Büyükşehir Belediyesinin kararı ile değiştirilebileceğini söyledi ve bu önergenin Büyükşehir Belediye başkanlığına verilmesi oy birliği ile karar verildi.
AK Parti Grubu adına verilen bir önergede ise 13. Altın Nar Festivalinin maliyetinin yazılı olarak meclis üyelerine bildirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Dilek temennilerde MHP Grubu adına söz alan Mustafa Bilici, 15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminin Kemer ve bölgemizde ki turizmi etkilediğini vurgulayarak bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için temennide bulundu.
Kapanış konuşmasını yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise; 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız ve parti liderlerine bir kez daha teşekkür etti. Şehitleri de saygıyla anan Başkan Gül milletin bağımsızlığını, namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önünde birer kahraman olarak dikilen halkımızı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Dedi