KARDEŞ ŞEHİR DORMAGEN’DEN BELEDİYEMİZE ZİYARET

70798959_1221386798049232_8550783821908279296_o

KARDEŞ ŞEHİR DORMAGEN’DEN BELEDİYEMİZE ZİYARET

Kemer’in Almanya’daki kardeş şehri Dormagen’in Belediye Başkanı Erik Lierenfeld ve iş adamı Şeref Tıraş, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Başkanımız Necati Topaloğlu’na, Başkan Vekilimiz İsmail Aka, Başkan Yardımcılarımız Emin Gül ve Gülsüm Bal, meclis üyelerimiz Ramazan Kal, Emrah Ayhan, Ferhan Fidan da eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız Topaloğlu, kardeşlik ilişkilerine 2006’da Göynük Belediye Başkanlığı zamanında başladıklarını hatırlatarak, daha önce Dormagen’den iki belediye başkanı ile çalıştığını söyledi.

Dormagen Belediye Başkanı Lierenfeld’in Kemer’i ziyaretinin iki ülke arasındaki dostlukları daha fazla pekiştireceğini belirten Başkanımız Topaloğlu, “2014 yılında kanun gereği Göynük Belediyesi kapandı. Şimdi tekrar göreve gelince dostluğumuzu “yeşertmek” istedik. Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. Biz de en kısa zamanda iade-i ziyaret yapmak isteriz. Bizim de en büyük amacımız iki ülke insanının birbirini daha iyi tanıması ve bazı önyargılardan uzaklaşmalarını sağlamak.” diye konuştu.
Başkanımız Topaloğlu, daha sonra Başkan Lierenfeld’e Kemer’i anlattı.

Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld ise Kemer’e gelmekten büyük keyif aldığını söyledi.

İkinci defa Türkiye’ye geldiğini ancak ilk defa Kemer’de bulunduğunu anlatan Lierenfeld, “İlk defa buradayım ama kısa zamanda gördüğüm şeylerden çok etkilendim. Bizim için Türkiye ile olan ilişkilerin devamlılığı çok önemli. Dormagen’de Almanlardan sonra en çok Türk’ler yaşıyor. İlişkilerimizi kuvvetlendirmek ve öğrenci değişimlerini yapmayı çok istiyoruz. Öğrenci değişimlerini ileride değiştirirsek çok mutlu olurum. Bu sayede Kemer’i daha fazla da tanıtma imkanı el ederiz. Hedefimizin iki ülke halkının dayanışması ve kaynaşması olması lazım.” dedi.

Lierenfeld, konuşmasının ardından Başkanımız Topaloğlu’na Dormagen’in eski halini anlatan bir tablo hediye etti.

Başkanımız Topaloğlu, Başkan Lierenfeld ve beraberindekiler daha sonra Kemer’de kısa bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç’ı ziyaret etti.