Güneşin Evi Türkiye Festivalinden muhteşem final

67690331_1184329965088249_2908864088383684608_o_1184329961754916Güneşin Evi Türkiye Festivalinden muhteşem final

Kemer’de dördüncüsü düzenlenen “Güneşin Evi Türkiye” Festivali, final etabı ile sona erdi.
Belediyemizin destekleriyle Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği FİLİZ tarafından düzenlenen festivale, Türkiye dahil olmak üzere, Tataristan, Kazakistan, Rusya, Kırgızistan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Yakutya, Özbekistan, Moldova, Çerkez Özerk Cumhuriyeti, Ahıska Türkleri Birliği’nden 410 çocuk katıldı.

Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki genç yeteneklere Türkiye’yi tanıtmak, Türkiye ile diğer ülkelerin dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen festivalin 3. etabına Başkan Yardımcılarımız Mustafa Bilici ile Adnan Öney, meclis üyemiz Ferhan Fidan, FİLİZ Derneği Başkanı Yana Balta katıldı.

Festival kapsamında kendi ülkelerine ait dans gösterileri ve halk oyunları oynayan çocuklar, yaptıkları gösteriler ve şovlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Festivalde konuşma yapan Başkan Yardımcımız Bilici, organizasyonun Kemer’e büyük katkısı olduğunu belirterek, “Başkanımız Necati Topaloğlu’na organizasyona verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Kemer’de uluslararası birçok organizasyon yapılıyor. Bu tür etkinliklere belediye olarak her zaman destek vermeye hazırız.” diye konuştu.

Başkan Yardımcımız Öney ise Kemer’de sanata ve sanatsal faaliyetlere başta Başkanımız Necati Topaloğlu olmak üzere tüm ekibimizle destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Festival sonrası Başkan Yardımcılarımız Bilici ve Öney, katılımcılara teşekkür belgesi verdi.

Dernek Başkanı Yana Balta ise desteklerinden ve turizme yapmış olduğu katkılardan dolayı başta Başkanımız Topaloğlu’na ve tüm belediye ekibine teşekkür etti.