Gedelme Yaylasında Gönüllülerden Çevre Temizliği

Kemer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler tarafından düzenlenen etkinlikle bir araya gelen gönüllü çevreciler, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin yürüyüş ve gezi güzergahı olan yaylalarda ve Gedelme Bizans Kalesi çevresinde temizlik yaptı.

"Gelecek nesillere, temiz bir Kemer" sloganıyla Kemer bölgesinde en çok tercih edilen yürüyüş yollarından Gedelme ve Ovacık yaylasında çöpleri toplayan gönüllü çevreciler, bölgeye sahip çıkalım çağrısında bulundu.

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin doğa yürüyüşü yaptığı ve birçok dağ motorkros ve bisiklet sporuna ev sahipliği yapan Kemer yaylalarında belirli alanlarda çöp Konteynerleri bulunmasına rağmen etrafa rastgele atılan pet şişeler ve diğer çöpleri toplayan ve yollara sarkan çalıları da budayan gönüllü çevreciler, bu tür etkinliklere devam edeceklerini kaydetti.

Etkinliğe Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yoğun programı nedeniyle kısa bir süre katılırken, Antalya’nın Alman Konsolos Vekili Jörg Fürstenau, Rixos Sungate Otel Genel Müdürü Derya Billur ve Erendiz Kemer Resort Otel ve yöneticileri katıldı.

Başkan Gül yaptığı kısa konuşmada katılımcılara teşekkür ederken, çevreye atılan bir plastiğin bütün çevreye zarar verdiğini belirterek, Cennet bir köşe olan güzel Kemer’imizi koruyalım doğamıza sahip çıkalım. Bu gün burada bizlerle beraber olan Antalya’nın Alman Konsolos Vekili Jörg Fürstenau, Rixos Sungate Otel Genel Müdürü Derya Billur ve Erendiz Kemer Resort Otel ve yöneticilerine Kemer adına bir kez daha teşekkür ederim. Dedi
Çevrecilerin topladığı çöpleri Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Personeli de eşlik ederek, toplanan çöpleri konteynerlere doldurdular.