EYLÜL AYI MECLİSİ YAPILDI

69541146_1205686222952623_8803286224845406208_o_1205686209619291

EYLÜL AYI MECLİSİ YAPILDI

Belediyemiz Eylül ayı meclis toplantısı, Şehit Ömer Halisdemir Meclis Salonu’nda Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Başkanımız Topaloğlu, belediyemize ait borçlarla ilgili meclisi bilgilendirdi.

Başkanımız Topaloğlu, geçen senenin ilk beş ayında yapılan temsil ağırlama giderlerinin 3 milyon 732 bin 512 lira olduğuna değinerek, “Bizim dönemimizde 4 nisan ile 31 ağustos arasındaki ilk 5 ayda yapılan temsil ağırlama giderleri 197 bin 500 liradır. Aradaki yapılan tasarruf, 3 milyon 535 bin lira. Bu tasarruf, özel kalemden yapılan temsil ağırlama masraflarıdır. Bu zamana kadar da 20 milyon borç ödenmiş ve 4 milyon 300 bin liralık da yatırım yapılmıştır.” diye konuştu.

Başkanımız Topaloğlu, Beldibi’nden Çıralı’ya kadar olan bütün okulların boya ve tamirat işlerinin tamamlandığını belirterek, “Eski Güven Koleji’nin belediyemiz tarafından tamir ve tadilat işleri yapıldı. Okullar açıldığı gün, Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim Okulu’ndaki orta okul öğrencileri burada eğitim almaya başlayacak. Kemer’imize hayırlı olsun. Anaokulundan 8. sınıflara kadar olan yaklaşık 6 bin öğrencinin kırtasiye malzemeleri hazırlandı ve okullara teslim edildi. Lise öğrencileri, belediyemiz tarafından ücretsiz olarak taşınacak. Belediye olarak biz üstleniyoruz. Ayrıca 130 çocuğumuzun sünnet işlemlerini belediye olarak tamamladık ve sünnet şöleni kapsamında 5 Eylül’de Ahmet Erkal Spor Tesisleri’nde Anadolu Ateşi’nin bir gösterisi olacak." ifadelerine yer verdi.

Gündem maddelerinden önce meclise verilen önergeler oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, Kemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 29.07.2019 tarih ve 77 sayılı yazısındaki talebin görüşülmesi oy birliği ile kabul edilirken, İlçe Jandarma Komutanlığı’nın 2.7.2019 tarih ve 2552 sayılı yazısındaki talebin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi ve Göynük girişindeki jandarma asayiş noktası 5 yıllığına jandarmaya verildi.

Müftülük Kur’an kursu ve lojman tahsis süresi 5 yıllık olmak üzere uzatılması konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, mülkiyeti ya da tasarrufu belediyemize ait taşınmazların kira sürelerinin uzatılması konusu ise oy çokluğu ile 10 yıla uzatıldı.

Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısının maaşı, Belediye Başkanının maaşının 3’te 2’sini geçmeyecek şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, belediyemizde norm kadrosunda yapılacak değişikliğin konusu ve belediyemiz ile memur sendikaları arasındaki sözleşmelere ilişkin Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Ukrayna’nın Truskavets Belediyesi ile kardeş şehir olma konusu oy birliği ile kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde yapılacak değişikliğin görüşülmesi konuları oy birliği ile kabul edildi.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde yapılacak değişikliğin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Aqua Park ile ilgili alınan Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi konusu ve parapet yüksekliği ile ilgili alınan İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

KEMER 13’Ü YURT DIŞI 1’İ YURT İÇİ OLMAK ÜZERE 14 FUARDA TANITILACAK

Belediyemizin 2020 yılı içerisinde katılacağı yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarının belirlenmesi için hazırlanan Turizm Komisyonu raporunun görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan oylama sonucunda belediyemiz, Kemer’in tanıtımına daha fazla katkı sağlamak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen fuarlara katılacak. Turizmi çeşitlendirmek ve daha fazla turist ağırlamak için tanıtım atağına geçen Başkanımız Topaloğlu, Kemer’i turizm konusunda en iyi şekilde temsil etmek gerektiğini kaydetti.

Toplantı öncesi kabul edilen önergeler, oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı 2 Ekim Çarşamba günü saat 14.00 olarak belirlendi.