ÇALIŞ TEPE’SİNDE TEMİZLİK ETKİNLİĞİ

70693872_1219074448280467_2560408946368053248_n

ÇALIŞ TEPE’SİNDE TEMİZLİK ETKİNLİĞİ

Belediye Başkan Vekilimiz İsmail Aka ve Başkan Yardımcımız Emin Gül, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Belediyemiz Temizlik İşleri müdürlüğü tarafından Çalış Tepesi yürüyüş yolunda yapılan temizlik etkinliğine katıldı.

2008’de Estonya’da ortaya çıkan ve 50 bin kişinin 10 bin ton çöpü 5 saatle toplamasıyla dikkatleri üzerine çeken Let’s Do It Vakfı’nın tüm dünyada eş zamanlı gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında, Çalış Tepesi'nde plastik ve cam şişe, kağıt, evsel atıklar ve her türlü çevreye zararlı atıklar toplandı.

Tamamen gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Başkan Vekilimiz İsmail Aka, Başkan Yardımcımız Emin Gül, meclis üyemiz Ramazan Kal, turizm tesislerinin temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

İnsanlarda, çöplerin çevreye değil, çöpe atılması için farkındalık oluşturulması ve çevre kirliliğinin azaltılması amaçlanan etkinliğe katılanlar, ellerinde "Temiz insan temiz çevre", "Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak", "İnsana saygı çevreye saygı" yazılı pankartlar taşıdı.

Başkan Vekilimiz İsmail Aka, yaptığı açıklamada, "Daha temiz bir Kemer için biz de yapılan etkinliğe gönüllü olarak katıldık. İnsanlarımıza temiz çevre bilincini aşılamamız gerekiyor. Etkinliğe katılanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Yardımcımız Emin Gül de etkinliğin dünyada eş zamanlı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, temiz bir dünya için yapılan etkinliğe gönüllü olarak katılanlara teşekkür etti.

Etkinliğe katılanlar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.