Ben Bir Sokak Köpeğiyim

“ Ben Bir Sokak Köpeğiyim” sloganıyla, çocuklara ve gençlere hayvan sevgisini aşılamak ve sokak hayvanları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yurt içinde binlerce kilometre yol kat eden hayvan hakları savunucusu sinema ve dizi oyuncusu Semih İğdigül’ün yolu Kemer’den geçti.
Kemer Belediyesinin katkılarıyla 2 gün boyunca yüzlerce öğrenci ile bir araya gelen İğdigül, Kemer Belediyesi Sinema ve Tiyatro salonu, Kemer Turizm Eğitim Merkezi Phaselis Salonu, Hakkı Saygan Hacı Hafıze Saygan-3 İlkokulu, Göynük Atatürk İlkokulun da yapılan drama çalışmalarında yoğun ilgi gördü. İğdegül'ün sokak hayvanlarının hakları ve farkındalık yaratma amaçlı drama çalışmasına katılan öğrenciler, bundan böyle hayvanlara daha iyi davranacaklarını açıklarken, Semih İğdigül de, bu güne kadar binlerce öğrenciye hayvan sevgisini anlattığını açıkladı.
Sokak hayvanları için 10 aydır binlerce kilometre yol kat ettiği ifade eden Semih İğdigül, “Ben okullara hayvan hakları, canlarımız konusunda eğitim veriyorum. Bilgilendirme çalışması, eğitim drama ve tiyatro gösterileri yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 80 bin çocuğa ulaştım. Çok yerde lise, ortaokul ve ilkokul seviyesindeki gençlerimizle arkadaşlarımızla beraber olduk ve beraber olmaya devam ediyorum. Ne kadar çok çocuğumuza ulaşabilirsek o kadar sevgi diyoruz.
Kemer Belediyesinin daveti üzerine şu anda Kemer'deyim. Kemer'de çalışmalar yaptık. Buradan sonra nereye giderim onu bilmiyorum. Böyle, gidip sevgi vermeye, vicdan vermeye, merhamet vermeye ve çocuklarımıza bu hayvan hakları konusunu işlemeye devam ediyorum" diyerek, “gittiğim her yerde hayvan barınaklarını, orada bulunan canlarımızı ziyaret ediyorum. Kemer Belediyesi hayvan barınağına da gittim ve orada bulunan canlarımız adına çok memnun oldum. Sokak hayvanları konusundaki duyarlılıklarından, yapmaya çalıştığım bu farkındalık yaratma çalışmama olan desteklerinden dolayı başta Belediye Başkanımız Mustafa Gül olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne çok çok teşekkür ediyorum dedi.