Belediyemizden sağlığa önemli hizmet

66346151_1165471090307470_1928151011201908736_o_1165471083640804Belediyemizden sağlığa önemli hizmet

Belediyemiz, “önce sağlık” anlayışı içerisinde vatandaşlarımızın sağlık problemlerini en hızlı şekilde giderebilmesi için destek olmaya devam ediyor.

Vatandaşa sağlık hizmetleri noktasında Belediyemizin 2016’da İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında, kanser taraması için duyurular, ilanlar ve vatandaşların Antalya’ya taşınması için her türlü desteği vermeye çalıştı.

Belediyemizin destekleriyle, Kemer, serviks (rahim ağzı) kanser taramasında Antalya birincisi, meme kanseri taramasında da ikinci oldu.

Kemer’in dereceye girmesi dolayısıyla,i Kemer Barut otelde düzenlenen toplantıya, Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Beleidye Başkanımız Necati Topaloğlu, İle Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Saniye Gülatan, aile hekimleri, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Karameşe, yaşamın kaliteli olabilmesini sağlık çalışanlarının sağladığını söyledi.
Yapılan kanser taramalarında önemli işler yapıldığını anlatan Karameşe, “Her alanda olduğu gibi kanser taramasında da Antalya birinci oldu. Geçen sene Kemer’e 4 milyon misafir gelmiş. Bu sayı giderek artıyor. Sağlık çalışanlarımız misafirlere de hizmet ediyor.” dedi.

Karameşe, kanser taramasında erken teşhisin çok önemli olduğuna değinerek, “Her insan kaza kurbanı ve hasta olma kurbanı olma potansiyeline sahiptir. Antalya kanser taramasında birinci oldu. Hedef yüz bin idi. Ama hedefin üzerine çıkılarak 106 bine ulaşıldı. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Yapılan kanser taramalarında 2 bin 87 kişiye teşhis konulmuş. Bu kadar insan hastalığından haberi yoktu. Sizin bu özverili çalışmanız sayesinde erken teşhis oldu. İnsan için değerli işler yapan sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu ise Kemer’in kazandığı başarıyı kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kemer’in kazandığı başarının mimarlarının sağlık çalışanları olduğunu vurgulayan Başkanımız Topaloğlu, “Bu başarı sizlerindir. Bizim ise sadece “çorbada bir tuzumuz olsun” istedik. Biz belediye olarak bir protokol yapmışız. Dört yılda Antalya’ya 966 kişiyi taşımışız. Vatandaşımızın sağlığı bizlerden daha önemli. Biz diğer konularda olduğu gibi sağlık konusunda da üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu başarınızdan dolayı tüm sağlık çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Kaymakam Karameşe ile Başkanımız Topaloğlu ve sağlık çalışanları daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi