Belediyemiz zabıta ekiplerinden sıkı denetim

66583280_1164140963773816_3498410308957896704_o_1164140953773817

Belediyemiz zabıta ekiplerinden sıkı denetim

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kemer geneli ve muhtelif noktalarda bulunan iş yerlerini denetledi.

Turizm sezonunun açılması ile gıda ve alkol satan iş yerleri sıkı bir şekilde denetlenmeye devam ediyor.

Kemer Kaymakamlığı tarafından oluşturulan, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Vergi Dairesi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan ekip, ilçedeki gıda ve alkol satan iş yerlerinde, hijyen, kaçak alkol satışı ve sunumu ile ilgili denetimler yapıyor.

İlçemize gelen yerli ve yabancı misafirlere daha sağlıklı bir ortam oluşturulması için yasalara uymayanlara adeta “göz açtırmayan” ekiplerimiz, denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, “Halkımızın talepleri ve şikayetlerini dikkate alıyoruz. Özellikle, gıda denetimlerinde gramaj ve hijyen konusunda çok hassasız. Zabıta ekipleri olarak da, portör ve sağlık muayene cüzdanlarının da kontrolünü gerçekleştirdik. Başkanımız Necati Topaloğlu’nun talimatıyla her ay bir meslek dalında denetim yapmak üzere iş yeri denetim komisyonu kuruldu. Bu komisyon denetimlere başladı. Haziran ve Temmuz aylarında tur acenteleri denetleniyor. Denetim sonunda eksik ya da hatalı olan iş yerleri, encümene sevk edilerek gerekli yasal işlemler yapılıyor.” denildi.

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Halkımızın sağlığı bizim için önemli. Bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Gerek belediye zabıta ekiplerimiz gerekse diğer kurumlarla sürekli iş birliği içerisindeyiz. İlçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin sağlıklı bir ortamda tatillerini yapmalarını sağlamak için bütün işlemlerin takipçisi olacağız ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.