BELEDİYEMİZ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

BELEDİYEMİZ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Belediyemiz Temmuz ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Belediyemiz Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, meclis üyemiz Hakan Tuncer katılmadı.

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, toplantı öncesi meclis üyelerimize gündeme dair konularla ilgili bilgiler verdi.

Başkanımız Topaloğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç ve meclis üyeleriyle sıkı bir çalışmanın sonucu Kemer’den uzak tuttuklarını söyledi.

Kemer turizmi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkanımız Topaloğlu, Kazakistan, Beyaz Rusya ve Ukrayna’dan uçakların bugün itibariyle inmeye başladığına değinerek, ilçemizdeki otellerin birçoğunun açıldığını ve sertifikalarını aldığını bildirdi.

Başkanımız Topaloğlu, Avrupa Birliğinin (AB) ve Rusya’nın uçak seferlerini de başlatmasını beklediklerini aktararak, “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya’ya giderek bazı görüşmelerde bulunacak. Kemer olarak biz de bu görüşmelerden çok umutluyuz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur.” dedi.

VATAN, BAYRAK VE ATATÜRK’Ü BİZ 27 YIL ÇOCUKLARA OKUTTUK

Sosyal medyada çok tartışılan Pegasus heykeli ile de açıklamalarda bulunan Başkanımız Topaloğlu, Pegasus’un tarihteki Kemer ile olan bağlantısının Çıralı olduğunu hatırlattı.

Başkanımız Topaloğlu, Heykelin konulduğu yerin başka bir yer de olabileceğini ifade ederek, “Yan taraftaki Atatürk Parkında şantiye olacağı için oranın uygun olmayacağını düşündük. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra uygun bir yere taşıyacağız. Ayrıca çiçeklerle Kemer yazısı yazacağız ve ilçemize gelen misafirler için fotoğraf çektirme alanı oluşturacağız. Buradan sökülen ay ve yıldız aynı gün Çamyuva mahallesine dikilmiştir. Çamyuva da bizim mahallemiz. Bu ay ve yıldızı söküp bir kenara atsaydık herkes haklıydı. Burada bizi vatan, bayrak ve Atatürk üzerinden eleştireceklerse, biz bunu 27 yıl boyunca çocuklara okuttuk. Biz de böyle bir şey asla olmaz. Yer konusu tartışılır.” ifadelerine yer verdi.

Başkanımız Topaloğlu’nun konuşmasının ardından meclis gündem maddelerine geçildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde yapılacak değişikliğin görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemizde daha önce sözleşmeli olarak çalışan personelin işe başlatılması ve ücretinin belirlenmesi konusu ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı içerisinde ilçemiz sınırlarında Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin servis taşımacılığının yapılması ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanması ve Belediye Başkanına yetki verilmesi konuları oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, bir önceki meclis toplantısında İmar Komisyonuna sevk edilen konut alanlarında bazı sektörler için ticaret yapılması ile ilgili hazırlanan İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi konusu, hukuki boyutuyla tekrardan görüşülmek üzere İmar Komisyonuna sevk edildi.

Mülkiyeti belediyemize ait Yeni Mahallede bulunan Saat Kulesi içinde yer alan kafe ile Yeni Mahalle 38 ada 2 parsel üzerindeki hamamın 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin e fıkrası gereğince kira süresinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Her iki konunun da 10 yıl süreyle kira verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bir önceki meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen, koronavirüs salgını nedeniyle esnafın mağdur olmaması adına kira alacaklarımız ile ecrimisil ödemeleri ve 2020 Gelir Tarifesinde yer alan katı atık ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi için hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

Katı atık ücretlerinin yüzde 50 indirimle alınması oy birliği ile kabul edilirken, belediyemizin alacağı kiralarla ilgili de Resmi Gazetede yayınlanan kanuna göre belediye alacakları ile ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli çalışmalar yapılacağından dolayı meclisin oylamasına gerek duyulmadı.

Mülkiyeti belediyemize ait Göynük Mahallesi 1760 parselde yapılması düşünülen “Spor Alanı” ile ilgili hazırlanan İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe komisyonu raporunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemize greyder iş makinesi alımının yapılması için Fen İşleri Müdürlüğünden, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ödenek aktarılması konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, meclisin Ağustos ayında tatil edilmeyeceği konusu da oy birliği ile kabul edildi.

Çamyuva Mahallesi 149, 150 ve 151 parsel ortasında kalan arsanın çocuk parkı yapılması ve parka, teröristlerce yapılan saldırıda 22 yaşında şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verilmesi önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı, 5 Ağustos Çarşamba saat 14.00 olarak belirlendi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan