BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU, YABANCI GELİNLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

9BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU, YABANCI GELİNLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, ilçe merkezinde yaşayan yabancı gelinler ile bir araya geldi.

Belediyemiz Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda yabancı gelinleri ağırlayan Başkanımız Topaloğlu, yabancı gelinlerin sorunlarını dinledi.

Toplantıya, Başkanımız Topaloğlu’na Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Asım Yıldırım, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürü Aynur Köslü ve Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FİLİZ) Başkanı Yana Balta da eşlik etti.

Başkanımız Necati Topaloğlu, toplantı öncesi, Elazığ’daki depremde mağdur olan vatandaşlar için Kemer Kaymakamlığı, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşları iş birliğince yardım malzemesi toplandığını kaydetti.

Hazırlıkların son hızla devam ettiğini ve yarın öğleden sonra yardım tırının yola çıkacağını hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, “Kemer Belediyesi olarak, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmak için elimizi taşın altına koyduk. Depremde mağdur olan vatandaşlarımız için kıyafet, yorgan, battaniye, tüplü ısıtıcı ve kuru bakliyat malzemeleri alıyoruz. Yarın ikindi saatlerinde yardım tırımız Elazığ’a hareket edecek. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın.” dedi.

Yabancı gelinlerin, görüş, öneri ve şikayetlerini dinleyen Başkanımız Topaloğlu, söz konusu sorunlarla ilgili not aldı.

Artık bizden biri olan yabancı gelinler, toplantıda genel olarak eğitim, çocuklar için açılacak ücretsiz kurslar, sosyal aktiviteler, esnafın yabancı misafirlere karşı olan bazı olumsuz davranışları ve denize girilebilecek alanların artması konularında istek ve dileklerini iletti.

Toplantıda konuşan Başkanımız Topaloğlu, Elazığ’da ve çevre illerde hissedilen deprem ile ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Yabancı gelinler, toplantıda, yaz aylarında çocuklar için verilen kreş hizmetinin kış aylarında da devam etmesi isteğinde bulundu.

Çocuklar için açılacak kurslarla ilgili söz alan belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Asım Yıldırım, çocuklar için karate kursu, tekvando kursu ve halk oyunları gibi 12 alanda derslikler açılacağını bildirdi.

Yazın plajlarda, denize giriş ve plaj kullanımı konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden yabancı gelinler, Başkanımız Topaloğlu’ndan bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi istedi.

Başkanımız Topaloğlu, konu ile yakından ilgilendiğini belirterek, “Bu yaz Olbia Park’ın halk plajı olarak kullanılması için çalışma başlatıldı. Yapılan düzenlemelerle birlikte, duş kabinleri ve tuvaletler ücretsiz olacak. Şezlonglar ise belli bir ücret karşılığında kullanılabilecek." ifadelerine yer verdi.

Başkanımız Topaloğlu, yabancı gelinlerle ilerleyen günlerde bir toplantı daha yapılacağını ve Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Başkanımız Topaloğlu, Olbia Park içerisindeki belediyemize ait çay bahçesinin de halkın hizmetine sunulması için çalışmaların başladığını aktardı.

Başkanımız Topaloğlu ve yabancı gelinler, toplantı sonrası denize girilebilecek alanlarda inceleme yaptı.

22 21 20 18 17 16 15 14 13 12 11 10 8 7 6 5 4 3 2 1