BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU, KİRİŞ MAHALLESİNDEKİ OTELCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

69793891_1205973176257261_9059383846121766912_o_1205973169590595

BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU, KİRİŞ MAHALLESİNDEKİ OTELCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, Kiriş Mahallesi’nde faaliyet gösteren turizm tesislerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, sektörün ve Kiriş Mahallesi’nin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya, Başkanımız Topaloğlu’nun yanı sıra Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler, Kemer İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği (KESDER) Başkanı Abdullah Çilengir, turizmciler ve basın mensupları katıldı.

Sıcak bir sohbet havasında geçen toplantıda, turizmde yaşanan olumsuzluklar, Kiriş Mahallesi’nin alt yapı sorunları, esnafın genel sıkıntıları, elektrik kesintileri, aydınlatma sorunu, fazla aktivite alanlarının olmaması sıkıntısı, teknelerin sahillere fazla yaklaşması, otopark sorunu, yağmur suyu drenaj hattı sıkıntısı, haşereler sorunu, esnafın uyguladığı fahiş fiyatlar, elektrikli bisikletlerin tehlike arz ettiği durumlar konuşuldu.

Başkanımız Topaloğlu, yaptığı konuşmasında, toplantının yapılma amacının bölgedeki turizmcilerle bir araya gelerek tanışmak, kaynaşmak ve bölge sorunları ile ilgili ortak çözüm kararlarının alınması olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren 20 milyon lira borç ödendiğini ve 4 milyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, “Bölgemizdeki tüm okulların boya, badana ve tadilat işlemleri yapılarak okullarımızı hazır hale getirdik. Anaokullarından 8. sınıflara kadar yaklaşık 6 bin öğrencinin kullanacağı kırtasiye malzemelerini verdik. Ayrıca lise öğrenimi gören bütün öğrencilerin servis ücretlerini biz üstlendik. Ahmet Erkal Tesisleri’ndeki binayı yaptırarak etüt merkezi açmayı planlıyoruz. Üniversitede okuyan ve maddi durumu olmayan öğrencilere de burs imkanı sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Başkanımız Topaloğlu, bölgede yaşanan arıtma sorunu ile ilgili bakan beyle iki defa yüz yüze konuştuklarını, 2020 yılında bu konuya el atacaklarını söylediklerini bildirdi.

Bölgemizdeki 130 çocuğun sünnet operasyonlarını belediye olarak yaptıklarını anlatan Başkanımız Topaloğlu, “Sünnet olan çocuklarımıza eğlence amacıyla Anadolu Ateşi ücretsiz olarak gösteri yapacak. Daha sonra Görkem Durmaz da bir konser verecek. Sanatsal faaliyetlerimiz kapsamında da bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Phaselis Festivali var. Yoğun bir katılım bekliyoruz. Festivalimiz, Kemer tanıtımına büyük katkı sağlayacak.” ifadelerine yer verdi.

BÖLGEMİZE SAHİP ÇIKALIM

Belediye Başkanımız Necati Toplaoğlu, esnafın kış aylarında zor günler geçirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Bölgemizde kış aylarında turizm potansiyeli düşük olmasından dolayı esnafımızın belli sıkıntıları oluyor. En ufak bir eşyayı bile almak için Antalya’ya gitmeyelim. Alışverişlerimizi Kemer’den yaparsak herkes mutlu olur. Bölgemize sahip çıkalım. Eğer yaşadığımız yere sahip çıkarsak, onlar da bize sahip çıkar.”

Bölgede yaşanan bütün sorunlarla ilgili üzerlerine düşen neyse yapmaya hazır olduklarını aktaran Başkanımız Topaloğlu, diğer sorunların çözümü için de gerekli yerlerle iletişime geçeceklerini sözlerine ekledi.

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez ise KEMİAD ile Uras Oyun Platformu işbirliğinde hazırlanan oyun ile hem Pegasus efsanesinin canlandırılması hem de Kemer’de görülmesi gereken yerlerin turiste gezdirilmesi hedefleniyor.

KESDER Başkanı Abdullah Çilengir de 5-6 yıldır Başkanımız Topaloğlu’nun yaptığı toplantıların yapılmasını beklediklerini ve toplantıları yapmasından dolayı kendisine teşekkür ederek, “Biz bu toplantıları 5-6 yıldır bekliyorduk. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Esnafın sorunları çok. Esnafın kendi hataları da çok. Bunların hepsinin üstesinden el ele vererek geleceğiz.” diye konuştu.

KETOB Başkanı Şener Gürler de otelciler birliği olarak bölge sorunlarının çözümü için her zaman destek vermeye hazır olduklarını aktardı.

Toplantıya katılanlar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.