Başkanımız Topaloğlu, “Güneşin Evi Türkiye” festivaline katıldı

66591451_1164295660425013_2558735871922667520_o_1164295657091680Başkanımız Topaloğlu, “Güneşin Evi Türkiye” festivaline katıldı

Kemer’de “Güneşin Evi Türkiye” Festivalinin dördüncüsü düzenlendi.

Belediyemizin destekleriyle Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği FİLİZ tarafından düzenlenen festivale, Türkiye dahil olmak üzere, Gürcistan, Tataristan, Kazakistan, Letonya, Rusya ve Balkar Saha’dan gelen yaklaşık 250 çocuk katıldı.

Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki genç yeteneklere Türkiye’yi tanıtmak, Türkiye ile diğer ülkelerin dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen festivalin 3. etabına Başkanımız Necati Topaloğlu, Başkan Yardımcımız Mustafa Bilici, meclis üyelerimiz Hasan Ali Acar, Ferhan Fidan ve İsmail Aka, FİLİZ Derneği Başkanı Yana Balta katıldı.

Festival kapsamında kendi ülkelerine ait dans gösterileri ve halk oyunları oynayan çocuklar, yaptıkları gösteriler ve şovlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Festivalde konuşma yapan Başkanımız Topaloğlu, bu tür organizasyonların kolay yapılmadığını belirterek, organizasyonda emeği geçen FİLİZ Derneği üyelerine ve başkanı Yana Balta’ya teşekkür etti.

Ağustos ayında da etkinliğin son etabının yapılacağını anlatan Başkanımız Topaloğlu, “Türkiye’ye gelen çocukları Kemer’de misafir etmek bizim büyük bir şereftir. Ağustos ayında yapılacak olan son etap, daha canlı olacak. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Kendimizi ona göre hazırlayacağız. Bu festival ülkelerin birbirleriyle olan bağları da güçlendirerek turizme katkı sağlamış oluyor. Bu tür etkinliklere belediye olarak her zaman destek vermeye hazırız. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” diye konuştu.

Başkanımız Topaloğlu’nun konuşmasından sonra FİLİZ Derneği yetkilileri, kendisine çeşitli hediyeler verdi.

Dernek Başkanı Yana Balta ise desteklerinden ve turizme yapmış olduğu katkılardan dolayı Başkanımız Topaloğlu’na teşekkür etti.

Festivale katılan çocuklar ve aileleri daha sonra Başkanımız Topaloğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.