BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, ilçemizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İlçede görev yapan gazeteciler, Ahmet Yenigün, Tosun Ülge, Levent Yenigün, Saffet Yenigün, Halil Öncü ve Murat Gündüz ile bir araya gelen Başkanımız Necati Topaloğlu, ilçede bulunan bir kuyumcudan farklı zamanlarda belediyemiz adına aldığı ve harcadığı savunulan birçok altın ile belediyemizin ödül olarak verilmek üzere satın aldığı 35 tam altını bozdurup harcayan belediyemiz Satın Alma Birimi’nde görevli A.Ş ile ilgili yaşananları anlattı.

Bazı haber ve sosyal medyadan kendisine ve belediyemiz hakkında yapılan asılsız eleştirilere de cevap veren Başkanımız Topaloğlu, “5393 sayılı belediye yasasının 14’e b maddesinde, yörede bulunan başarılı sporculara belediye meclis kararıyla ödül verilebilir diyor. Bizde, başarılı sporcu olarak dünya karate şampiyonu Müşerref Özdemir vardı. Ona 50 tam altın, Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde üçüncü olan belediyemiz güreşçisi İsmail Erkal’a 5 tam altın, Muay Thai Avrupa şampiyonu Dilara Sultan Arpacı’ya 25 tam altın, dünya karate şampiyonu Müşerref Özdemir’in antrenörü Emin Akar’a da 10 altın vermek için mecliste karar aldık. Bu çocukları ödüllendirmek boynumuzun borcudur ve bu çocuklar bizim gururumuzdur.” dedi.

Dünya karate şampiyonu Müşerref Özdemir ile belediye güreşçimiz İsmail Erkal’a, alınan altınların takdim edildiğini hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, şöyle konuştu:

“Diğer başarılı sporculara da vereceğimiz altınları belediye personelimiz almış ve satmış. Bizde zaten resmi bir evrak yok. Elden resmi evraklar hazırlayarak kuyumcuya gitmiş ve altınları almış. Olay meydana çıkınca kendisinin ifadesini aldık ve konuyu yargıya taşıdık. İfadesinde, el yazısı ile işi kendisinin yaptığını yazarak beyan etti. Savcılığa kendimiz teslim ettik. Konuyla ilgili adli süreç devam ediyor. 35 tam altın belediyenin zararı var. Diğer zararlar da düzgün bir esnaf arkadaşımızın zararıdır. Her iki tarafta kendisini savunacaktır. Kemer halkı belediyemize güvenmeye devam etsin. Bizim kimseden çekineceğimiz hiçbir şey yok. Her zaman söylediğim bir şey var. Ben söylerim, ben ararım. Benim dışında birisi bir şey isteyemez. Benim adıma kimseye bir şey istetmem. Kuyumcu, güvenden dolayı mağdur edilmiş.”

Öte yandan adli işlemleri tamamlanan A.Ş’nin, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi.

Başkanımız Topaloğlu, basın toplantısında, Kemer ile ilgili diğer sorunlar, Beldibi Mahallesi'nin imar sorunu, burslar, pazar yerleri, Çıralı'nın sorunları ve yapılması planlanan projelerle ilgili soruları da cevapladı.