BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

BAŞKANIMIZ TOPALOĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, ilçemizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Belediyemiz Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan basın toplantısına, Demirören Haber Ajansı Kemer Temsilcisi Levent Yenigün, Kemer Hakimiyet Gazetesi sahibi Tosun Ülge, Kemer Doğuş Gazetesi genel yayın yönetmeni Murat Gündüz ve Reşat Aydoğdu, Kemerin Sesi Gazetesinden Sinan Akıner ve Turizm Dosyası isimli internet sitesinin sahibi Halil Öncü de katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına Kemer’deki gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkanımız Topaloğlu, pandemi sürecinde Kemer belediyesinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

Başkanımız Topaloğlu, pandemi sürecinde esnafında zor durumda olduğunu belirterek, esnafa her zaman destek olduklarını söyledi.

Yaklaşık 15 aydır belediyeyi yönettiklerini hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, 15 aylık süre zarfında yeme içme ve eğlence alanlarında yapılan harcamalarda önceki döneme göre geride olduklarının altını çizdi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

KINDILÇEŞME KAMP ALANI DAHA FAZLA GENİŞLEYECEK VE HALKIMIZ DAHA RAHAT NEFES ALACAK

Yeme içme ve eğlence haricindeki tüm yapılan hizmetlerde geçmiş döneme göre çok ilerde olduklarına vurgu yapan Başkanımız Topaloğlu, “Tasarrufla başladık ve devam ediyoruz. 15 ayda temsil ağırlama giderlerine bakıldığı zaman, bir önceki döneme göre 6 milyon 53 bin lira tasarruf sağlamışız. Kındılçeşme Kamp Alanını yeniden düzenleyerek halkımıza kazandırdık. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimiz var. Önümüzdeki dönemlerde bu alanı daha fazla büyüteceğiz ve Kemer halkının daha rahat nefes almasını sağlayacağız.” dedi.

Beldibi Mahallesinin imar planlarının askıdan indiğine de değinen Başkanımız Topaloğlu, şu anda itirazların değerlendirildiğini ve en kısa zamanda da Beldibi’ne hakkettiği hizmetleri götürmeye başlayacaklarını kaydetti.

Başkanımız Topaloğlu, Lise Caddesinin düzenleme çalışmalarının bittiğini belirterek, “Caddemizdeki mezberelik görünümlü dükkanlar daha modern bir görünüme kavuştu. Kuzdere mahallesinde Kemer’in ilk kapalı pazar yerinde sona yaklaşılıyor. Atatürk Parkında da çalışmalara başlıyoruz. Bu saydığım ihalelerin toplam bedeli 13 milyon lira. Bunun yanı sıra Göynük Kurtuluş Caddesi, Kuğulu Park ve dünyaca ünlü Ayışığı Koyuna giden yolu da yeniden düzenleyerek sıcak asfaltla kapladık. Ahmet Erkal Spor Tesislerinde daha önce gazino olarak kullanılan binayı eğitim yuvasına dönüştürdük. 20 Temmuzda lise öğrencilerinin üniversiteye hazırlaması için çalışmalara başlıyoruz. Lise öğrencilerini bu yıl da ücretsiz olarak taşıyacağız. Geçen sene olduğu gibi 7 bin öğrencinin kırtasiye malzemelerini hazırlıyoruz. Milli Eğitim desteklerimizde aralıksız devam ediyor.” diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

DENİZE GİDEMİYORUM DİYEN VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİK

Yıllardır denize ulaşmakta sıkıntı yaşayan halkımızın derdine derman olduklarını da ifade eden Başkanımız Topaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Olbia Park olarak bilinen Mustafa Ertuğrul Aker Parkındaki tüm yapıları yıktık ve yeniden düzenleyerek halkımızın kullanımına açtık. Buradaki kafeyi belediyemiz çalıştırıyor. Sahil kısmında yaklaşık 300 şemsiyemiz ve şezlongumuz var. Sahilde tekrar düzenleme yaparak alanı genişlettik. Artık Kemer halkının rahatça denize girebileceği bir alan var. Halkımız burayı çok beğendi ve çok mutlular. Tekirova mahallesindeki Amara'yı da yeniden düzenledik ve halkımıza kazandırdık. Bu yolu karanlıktan aydınlığa kavuşturduk.” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

15 AYDA YAPTIKLARIMIZ ORTADA

Belediye Başkanımız Topaloğlu, 15 aylık süre zarfında yaptıkları hizmetler hakkında bilgiler paylaşarak “Bu zaman zarfında 30 bin 92 metrekare kaldırım, 43 bin 705 metrekare parke taşı, 3 bin 291 metrekare yağmur suyu drenaj hattı yaptık. Buna bağlı olarak 31 bin 744 metrekare sıcak asfalt dökmüşüz. Bu zaman zarfında Mercedes marka vinç, ekskavatör, 3 adet çöp aracı ve çöp süpürme araçlarının yenilenmesini yaptık. Bunlara ödediğimiz para 4 milyon 230 bin lira. Bunun yanı sıra emekli olanlara ve işten ayrılanlara ödediğimiz tazminatların toplamı 4 milyon 100 bin lira. Personelimizin maaşları ve ikramiyeleri gününde yatıyor. Kemer Belediyesi fakir değil zengin bir belediyedir. Kasamızda da paramız var.” ifadelerine yer verdi.

Başkanımız Topaloğlu, son zamanlarda sosyal medyadan belediyemizi ve kendisini belgesiz ve kanıtı olmadan eleştirenlere de cevap vererek, bu kişiler hakkında ilk ve son defa cevap verdiğini ve elinde belge olanın savcılığa giderek şikayet edebileceğine değindi.

Başkanımız Topaloğlu, daha sonra basın mensuplarının Kemer ile ilgili sorularını samimi ve içten bir şekilde cevapladı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan