Başkanımız Topaloğlu, Ulusal Kanal’a Kemer ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

67953521_1179579692229943_4124898874684866560_o_1179579685563277

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, Ulusal Kanal’a Kemer ve turizm ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Sektörde yaşanan son gelişmeler, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı vizelerin bir kısmının kaldırılması, Kemer’deki turizm gelişmeleri ve doluluk oranları hakkında bilgiler veren Başkanımız Topaloğlu, “Şu anda Kemer’de doluluk oranları yüzde 90’ların üzerinde. Yüksek sezonda olduğumuz için de veriler güzel gidiyor. Biz turizme katkı sunmak için gerekli kurumlarla olan işbirliğimizi güçlendiriyoruz.” dedi.
Kemer’deki turizmin 12 aya yayılması için çaba gösterdiklerini anlatan Başkanımız Topaloğlu, “Son yılarda Avrupalı turisti yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle başka yerlere kaydırdık. Avrupalı turist sadece yaz aylarında değil kış aylarında da Kemer’e geliyor. Bu potansiyeli tekrar geri kazanmamız gerekiyor. Bunun için de gerekli olan projeleri devreye sokmamız lazım.” diye konuştu.
Dolardaki hareketlilik yerli misafir sayısında düşüşe neden oldu
Başkanımız Topaloğlu, bu yıl dolar kurunda yaşanan hareketlilikler nedeniyle yerli misafir sayısında Kemer’de düşüşlerin yaşandığını belirterek, “Belki biraz düşüş yaşanmış olabilir ancak yerli misafirlerimiz Kemer’i çok seviyor. Kemer’den vazgeçemiyorlar. Çünkü buranın ayrı bir cazibesi var. Bayramda bu düşüşün tam tersine döneceğini tahmin ediyoruz. Doluluk oranları şu anda yüzde 90’ların üzerinde ama bayram tatilinde yüzde 100’ün üzerine çıkacaktır. Kemer’de yayla ve kültür turizmi için de yapılan bazı çalışmalar var. Mesela Kemer’de sualtı arkeoloji müzesi kurulacak. Antalya Valimiz Münir Karaloğlu’nun da takip ettiği bu müze çalışmaları tamamlandığında Kemer’e ve Antalya turizmine büyük katkı sağlayacak. Alternatif turizm için yapılacak projelere her zaman destek vermeye hazırız.” ifadelerine yer verdi.
Başkanımız Topaloğlu, röportaj sonrası Ulusal Kanal muhabirlerine teşekkür etti.